Gârbaciu şi Călugăru, gorjenii nr. 1 în cultură şi ştiinţă

Elevul Dumitru Călugăru a primit ieri titlul „Gorjeanul anului”, ca urmare a rezultatelor obţinute la olimpiadele internaţionale de chimie. Tânărul este plecat în Vietnam, astfel că la festivitatea organizată la Consiliul Judeţean a fost prezent tatăl acestuia. Tot ieri, omul de cultură Viorel Gârbaciu a primit o Diplomă de excelenţă, ocazie cu care a lansat imnul judeţului Gorj.

Acordarea „Diplomei de Excelenţă” pentru directorul Şcolii Populare de Artă a constituit un moment emoţionant, mai ales că acesta şi-a prezentat proiectul la care a lucrat în ultimii doi ani. Este vorba despre Imnul Gorjului „Ţara lui Brâncuşi”, interpretat de Formaţia Litua Band, versurile şi muzica Viorel Gârbaciu, prin care se adresează o invitaţie pe meleagurile renumitului sculptor. Viorel Gârbaciu a ascultat Imnul cu ochii înlăcrimaţi, lacrimile fiind de bucurie că şi-a văzut visul împlinit. Viorel Gârbaciu este omul care a înfiinţat Ansamblul „Maria Lătăreţu”, Grupul Folcloric „Măriile Gorjului”, Trupa de păpuşari „Pinochio”, Orchestra de Cameră „Lyra Gorjului”.

Olimpicul Călugăru, plecat în Vietnam

Dumitru Călugăru, elevul de aur al judeţului, a primit ieri titlul de „Gorjeanul Anului 2013”, datorită numeroaselor premii şi medalii obţinute la concursurile şi olimpiadele naţionale şi internaţionale de matematică, informatică, fizică, chimie şi biologie.

Dacă Viorel Gârbaciu este considerat de către consilieri un model al culturii tradiţionale, Dumitru Călugăru este apreciat ca un om de ştiinţă deşi abia a împlinit vârsta majoratului. „Este un moment care mă face mândru că sunt gorjean. Nu-l omagiez ca elev pe Dumitru Călugăru, pentru că şi-a depăşit demult acest statut. El este deja un om de ştiinţă”, a spus Dan Vâlceanu, consilier PDL.

Dumitru Călugăru a lipsit de la şedinţa Consiliului Judeţean fiind plecat în Vietnam la Olimpiada Internaţională de Chimie care se desfăşoară în perioada 20-30 iulie. Distincţia sa i-a fost înmânată tatălui. „Fiul meu şi-a făcut doar datoria faţă de profesori, faţă de şcolile la care a învăţat, nu în ultimul rând pentru neam şi ţară”, a declarat tatăl olimpicului Călugăru.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: