Ce vacanțe preferă gorjenii în perioada sărbătorilor de iarnă

Pandemia provocată de noul coronavirus a cam pus pe butuci agențiile de turism. Perioada sărbătorilor de iarnă era cea mai aglomerată în anii trecuți, însă acum situația nu se mai prezintă la fel. Șeful unei agenții de turism din municipiul Târgu Jiu spune faptul că sunt gorjeni care au ales să plece în țările exotice de revelion, cele mai căutate destinații fiind Egipt și Maldive.

Sărbătorile de iarnă au venit cu mai multe restricții impuse de către autorități în contextul epidemiologic actual, însă sunt gorjeni care au ales să-și petreacă Crăciunul prin zonele muntoase, cazându-se la pensiuni. Virgil Dănăricu, șeful unei agenții de turism din Târgu Jiu, spune că pensiunile sunt cele mai căutate, iar prețul pleacă de la 500 de lei.

”În ceea ce privește litoralul românesc, pensiunile sunt cele mai căutate, prețul fiind de la 500 de lei și poate ajunge până la 1.200 de lei. Sunt multe hoteluri care sunt închise, dar există  multe care funcționează în această perioadă. Pentru străinătate, doar pentru Elveția avem oferte la schi”, a spus Dănăricu.

Revelionul nu este departe nici el, iar gorjenii au ales să plece departe de frig. De exemplu, pentru o vacanță în Egipt, prețul pleacă de la 500 de euro.

”Pentru sărbătorile de sfârșit de an, avem în derulare câteva ieșiri spre Egipt, Tunisia și Maldive. Prețul pentru Egipt pleacă de la 530 de euro și include 7 zile de cazare, transport și masa de revelion plus all inclusive. În Maldive este puțin mai scump, dar în Tunisia este la fel, prețul pleacă de undeva de la 500 de euro”, a mai spus acesta.

Dănăricu s-a plâns de faptul că agențiile de turism au avut de suferit în această perioadă, sperând ca anul viitor să fie unul mult mai mult.  

Vizualizări: 904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: