Trei aparate performante de anestezie la Spitalul Rovinari

Cetăţenii din Rovinari care vor avea nevoie de o intervenţie chirurgicală vor putea să se opereze în mai bune condiţii la Spitalul Orăşenesc din localitate. Urmare unei donaţii făcute de un institut din Capitală, unitatea a fost dotată cu aparatură performantă pentru anestezie. Mai mult decât atât, vechile becuri ale lămpilor chirurgicale din blocurile operatorii au fost înlocuite cu unele cu halogen. Valoarea acestor instrumente şi aparate se ridică la circa 600 mii lei.

Spitalul Orăşenesc din Rovinari a primit mai multe donaţii din partea Institutului de Ocrotire a Mamei şi Copilului din Bucureşti, aflat în grija Maternităţii Polizu. Spitalul a fost cadorisit cu o serie de instrumente specifice chirurgiei şi ginecologiei. Printre acestea se numără şi trei aparate de anestezie terapie intensivă. Aparatele de anestezie performante au fost montate în blocurile operatorii din trei secţii ale spitalului. Unitatea deţinea deja două astfel de aparate însă unul era foarte vechi şi se defecta mai mereu. Pe anumite secţii, precum cea de Obstetrică - Ginecologie nu exista o astfel de aparatură, însă a fost montată recent, urmare a donaţiei. De acum înainte, pacienţii care vor avea nevoie de o intervenţie chirurgicală vor putea fi operaţi şi în blocul operator al acestei secţii. Poate fi folosit pentru operaţiile ginecologice dar şi pentru cele obstetricale. Sala de operaţii avea masă, lampă, dar îi lipsea acest aparat. „Un aparat de anestezie va merge pentru Secţia de Obstetrică - Ginecologie, un alt aparat va merge pe Secţia de Chirurgie. Un aparat care are şi ventilaţie mecanică va fi pentru Camera de Resuscitare de la Urgenţă. Nevoie aveam de aceste aparate pe toate blocurile operatorii, ca să nu mai existe un oarecare risc cu cel vechi, că poate se mai spărgea câte un furtun, se mai deregla câte o valvă care trebuiau permanent verificate”, a declarat Robert Calotescu, directorul Spitalului Orăşenesc din Rovinari.

Institutul din Capitală a mai donat şi câteva seturi de lămpi, cu halogen, care vor înlocui vechile becuri clasice. Astfel, intervenţiile chirurgicale vor putea fi făcute în mai bune condiţii. „Am mai primit un set de lămpi pentru blocurile operatorii, cu halogen. Seturile sunt cu 5, 3 şi 1 bec. Am mai primit şi 2 monitoare pentru funcţiile vitale, 3 pulsoximetre şi un electrocauter mono şi bipolar. Toate ne trebuie”, a precizat directorul unităţii.

Spitalul din Rovinari deserveşte circa 34 mii de cetăţeni din zonă, dar şi din localităţile învecinate.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: