Concert inedit, pe acoperișul teatrului

Eveniment mai puțin obișnuit. Actorii de la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu au susținut un concert de colinde, în prag de Crăciun, chiar de pe acoperișul clădirii. Evenimentul nu a fost unul anunțat, dar chiar și-așa, zeci de oameni s-au oprit pentru câteva minute să asculte colindele.

Colindele au răsunat odată cu lăsarea serii. Cei care au fost surprinși în centrul orașului s-au oprit și au ascultat colindele, au filmat și au aplaudat actorii pentru inițiativa inedită. „A fost foarte emoționant. Nu știam ce se întâmplă, dar am auzit colindele și m-am oprit. Am stat până la final. Foarte frumos. Mai era nevoie și de astfel de momente”, a spus un tânăr. „Am venit mai pe final și mi-a părut rău că nu am știut de la început. A fost foarte frumos și orașul, noi, oamenii aveam nevoie de un astfel de eveniment după atâtea luni de pandemie”, a spus o femeie.

La rândul lor, cei care au fost cu ideea organizării unui concert atipic s-au bucurat că momentul lor a fost apreciat. „A fost un eveniment atipic. A fost un concert de colinde altfel, cântate de la înălțime. Sper că târgujienii care au fost surprinși de eveniment s-au bucurat de colindele noastre. Nu am vrut să-l promovăm. Am vrut să fie un happening. Sperăm ca, pe viitor, să ne putem bucura de spectacole în sala teatrului”, a spus Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic.

Cel mai mult actorilor le lipsește interacțiunea cu publicul mai ales că, în pandemie, aproape toate activitățile s-au mutat în mediul online. „A fost foarte plăcut sentimentul mai ales că suntem avizi după ce însemna spectacolul în sală, cu mulți spectatori. Ne-am simțit utili. Era păcat ca orașul și oamenii necolindați indiferent de situație. Teatrul înseamnă emoție. Am simțit o mare bucurie. Am văzut oameni bucurându-se, au ieșit la balcoane, au făcut cu mâna. înseamnă că avem un rost. Nu s-ar putea fără emoție, fără un colind și fără teatru, în general”, a mărturisit și Cosmin Brehuță, directorul teatrului.

Vizualizări: 1,075

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: