Garda de Mediu Gorj, aviz către primarii care vor să scape de gunoaie ilegal: Vom fi foarte drastici

Avertizare de la Garda de Mediu Gorj pentru edili. Comisarii de mediu îi atenționează pe primarii care plănuiesc să se descotorosească de gunoaiele strânse din comună în locuri nepermise că riscă amenzi drastice. „Există această tendință din partea edililor, mai ales, de a abandona deșeuri în zone în care cu greu le putem depista”, a declarat șeful instituției.

Controalele comisarilor de mediu au intensificat verificările în teren în perioada cât depozitul ecologic din Târgu Jiu rămâne cu porțile închise. Au început deja să primească și ponturi cum că unii edili gorjeni ar pune la cale ilegalități și ar vrea să arunce gunoaiele din localitate în diverse locuri unde să nu fie descoperite de autoritățile de mediu.

Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj, a transmis că primarii prinși pe picior greșit vor primi amenda maximă. „În această perioadă, suntem foarte atenți la acest aspect pentru că autorizația de mediu de la depozitul de deșeuri de la nivelul județului Gorj a fost suspendată. Practic, nu se mai acceptă deșeuri la depozit. Prin urmare, există această tendință din partea edililor, mai ales, de a abandona deșeuri în zone în care cu greu le putem depista, dar vom ajunge la aceste zone și vom fi foarte drastici cu cei care încalcă legea mai ales în această perioadă în care deșeurile trebuie să meargă în alt depozit în afara județului”, a spus Sanda.

Sunt luați în vizor și gorjenii care aruncă tot felul de resturi la marginea localității, pe câmpuri ori în ape. „Suntem permanent în alertă. Am trecut deja la măsurile extreme, de confiscare a mijloacelor care transportă ilegal deșeuri. Vrem să descurajăm astfel de fapte care contravin legii și nu vom ezita să aplicăm legea ori de câte ori vom depista asemenea activități. Legea se aplică și la marginea orașului și pe malul râurilor. Suntem permanent în alertă și acolo unde primim informații, echipele noastre se deplasează urgent și vor lua măsurile maxime prevăzute de lege”, a mai declarat Sanda.

În urmă cu câteva zile, un bărbat s-a ales cu amendă în valoare de 30 de mii de lei și a rămas și fără camion după ce a fost prins în timp ce arunca gunoaie la marginea municipiului Târgu Jiu. Acesta ar fi fost filat de autoritățile de mediu de mai mult timp. Lua gunoaie de la localnici contra-cost și le îngropa pe un câmp cu un excavator. 

Vizualizări: 912

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: