Medicamente expirate, scrum de țigară în ambulanță și defibrilatoare nefuncționale

Raportul Departamentului pentru Situații de Urgență după controlul făcut la Serviciul de Ambulanță Gorj a scos la iveală nereguli grave, iar mai multe persoane din conducerea instituției au primit și sancțiuni.  Una dintre neregulile descoperite de către cei de la DSU a constat în faptul că în ambulanța cu care a fost transportat șeful Sanepid Gorj se fumează. Ba mai mult, autospeciala nu fusese dezinfectată timp de mai multe zile.

Ambulanța cu care a fost transportat Dobrin avea mai multe defecțiuni. Ventilatorul nu funcționa din cauza unui cablu, acesta fiind lipit cu bandă. Ba mai mult, echipa de control a mai constatat faptul că anumite medicamente erau expirate.

Situația se complică, iar o altă neregulă și mai gravă este aceea că în mașina respectivă se fuma, conform mai multor înscrisuri ale șefului de garaj. Acesta specifica faptul că era găsit scrum de țigară, dar și urme de arsură pe scaunul din dreapta șoferului. Această constatare este una destul de gravă, ținând cont că fumatul este strict interzis la o distanță mai mică de 10 metri față de ambulanță. Pericolul este uriaș, mai ales că în autospeciale există un tub de oxigen.

După toate cele constatate, directorul SAJ Gorj, Constantin Mitroi, spune și recunoaște că sunt nereguli, însă nu foarte grave. ”Așa cum ați văzut din raportul celor de la DSU, se observă anumite deficiențe, dar nu sunt foarte grave. Problema este că echipajele nu verifică cum trebuie ambulanțele la intrare în tură, de aceea au fost găsite medicamente expirate. Reînnoirea parcului nu ține de noi. Am înțeles că vor mai veni noi ambulanțe, însă nu știu să vă dau mai multe detalii despre acest lucru”, a spus Mitroi.

Directorul SAJ Gorj a primit o amendă și pentru faptul că acea ambulanță nu a fost dezinfectată timp de cinci zile, ci abia după decesul lui Dobrin.

Conform unor surse, mandatul lui Mitroi ar mai fi fost prelungit cu încă 6 luni, deși trebuia să expire pe data de 13 aprilie 2021. Întrebat despre acest aspect, Mitroi spune că nu știe dacă este adevărată această informație și că nu a fost anunțat. 

Vizualizări: 2,577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: