Restaurant din Gorj, amendat pentru cotletul din frigider

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinară Gorj au efectuat mai multe verificări tematice privind siguranța alimentelor în peste 20 de localități din Gorj. În urma controalelor efectuate, angajații instituției au aplicat 11 sancțiuni contravenționale în valoare de  22.300 de lei.

Cea mai mare amendă a primit-o un restaurant, întrucât în aparatura frigorifică destinată depozitării cărnii și produselor din carne se afla depozitată cantitatea de 20,8 kg cotlet afumat, fără elemente de identificare. Sancțiunea acordată a fost de 10.000 de lei. Totodată, angajații instituției au mai descoperit un gorjean care vindea pește într-un spațiu neamenajat, fără gheață și în navete de plastic neigenizate. Amenda a fost de 1.200 de lei.

”Am aplicat o sancțiune de 10.000 lei la un restaurant, întrucât în aparatura frigorifică destinată depozitării cărnii și produselor din carne se afla depozitată cantitatea de 20,8 kg cotlet afumat, fără elemente de identificare. Sancțiune complementară: reținere oficială și dirijarea către neutralizare. De asemenea, o amendă de 1.200 lei a fost acordată unei persoane fizice, întrucât a comercializat pește proaspăt în vecinătatea pieței agro-alimentare, fără documente de proveniență, în spațiu neamenajat, expus spre vânzare fără gheață și în navete din plastic neigienizate. Sancțiune complementară”, transmite DSV Gorj.

Patru amenzi a câte 1.200 de lei fiecare au primit și câteva persoane care comercializau  produse de nutriție animală, tocmai pentru faptul că nu respectau normele aflate în vigoare.  Inspectorii DSV Gorj au mai acordat și alte sancțiuni similare.  

Controalele au avut loc în localitățile: Arcani, Baia de Fier, Bălești, Bâlteni, Bumbești-Jiu, Cătunele, Drăguțești, Hurezani, Lelești, Mătăsari, Motru, Mușetești, Novaci, Peștișani, Polovragi, Rânca, Rovinari, Samarinești, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Tismana și Vladimir.

Vizualizări: 4,164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: