Gardul de sub Pasarelă, înlăturat

Gardul de fier amenajat în toamna anului trecut sub Pasarela Târgu Jiu de Căile Ferate Române (CFR), cu scopul de a împiedica traversarea căii ferate de pietoni, a fost înlăturat. Pietonii pot traversa acum dintr-o parte în cealaltă fără niciun fel de restricție.

Autoritățile locale au spus mereu că acel gard a fost realizat fără obținerea în prealabil a unei autorizații de construire de la primărie, deci ilegal. Primarul Marcel Romanescu a explicat că nici cu privire la desființarea gardului primăria nu a fost notificată. ”Acolo se făcuse un dosar de cercetare, pentru că ei nu și-au luat autorizație, nu și-au luat nimic. Nu am fost noi înștiințați de treaba asta, dar nici nu erau obligați să ne anunțe. Dacă au eliminat acum înseamnă că s-a terminat cercetarea, pentru că era una din probe. Ei, ulterior, după ce au făcut lucrarea, au venit la primărie să încerce să rezolve problema, însă nu s-a mai putut autoriza. Le-am spus de la primele discuții pe care le-am avut, acolo trebuia o semnalizare mult mai atentă”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Autoritățile locale din Târgu Jiu spun că vor monta în zona căii ferate indicatoare de avertizare pentru pietonii care se încumetă să o traverseze. ”Dacă acea cale de acces este de zeci de ani, adică cetățenii sunt obișnuiți să treacă prin zona respectivă, până la urmă, ei, ca proprietari ai căilor ferate, să pună semnale de avertizare. Dacă este nevoie, din 5 în 5 metri, pe traseul respectiv. Vom face și noi, pe domeniul public, dar pe terenul lor nu putem pune, trebuie ca ei să pună. Vom pune mai multe panouri de avertizare că există cale ferată. Până la urmă, cine trece pe acolo își asumă un risc. Asta trebuie să conștientizeze cetățeanul”, a conchis primarul din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: