Majorarea salariilor la primărie s-ar putea lăsa cu disponibilizări

O eventuală majorare a salariilor din Primăria Târgu Jiu ar putea avea o consecință nedorită. Primarul ia în calcul concedieri ca să se încadreze în buget. Spune că sunt funcționari care sunt plătiți regește pentru munca pe care o depun, iar salariul este mai mult decât decent în instituția pe care o conduce.

550 de angajați se regăsesc pe statul de la Primăria Târgu Jiu. Cu toții ar putea beneficia de luna viitoare de majorări salariale. Consilierii locali propun să le crească lefurile cu 10%. Câștigul ar putea avea un revers dureros: disponibilizări la care primarul Marcel Romanescu recunoaște că se gândește: „Omului, când îi dai e foarte bine, când ajungi la partea cealaltă, de restructurări care se pot realiza, vă dau exemplul Primăriei Deva: noul primar, în 2017, când a ajuns în funcție, a introdus un proiect prin care a redus la jumătate numărul angajaților din Poliția Locală. Nu este o situație fericită. Prefer stabilitate pentru angajatul din Primăria Târgu Jiu și eu zic că e o stabilitate corectă din punct de vedere financiar pentru ceea ce se întâmplă în România. Adică, un salariu mediu de 3.500 de lei, cum îl avem astăzi în Primăria Târgu Jiu, este un salariu bun, un salariu decent dacă ne raportăm la ceea ce avem salarizare în mediul privat”.

Edilul a continuat pe același ton, acuzând unii funcționari din primărie că nu muncesc: „Ce faci cu cei care stau în parcare în spate de vreo 15-20 de ani. Mă refer la cei de la camera de acolo, de lângă arhivă. Ce faci cu ei? Pui la același nivel de salarizare un om care muncește pe brânci cu unul care așteaptă să vină luna și să se gândească: bă, dar pontajul ăla îl mai semnăm și noi odată, ne mai luăm salariile în această lună? Nu poți să faci așa ceva”.

Proiectul aleșilor locali privind majorarea salariilor va fi dezbătut în ședința de joi. 

Vizualizări: 1,602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: