Gaze în comunele de sub munte și Rânca. De când!

Vești bune pentru gorjenii care locuiesc în localitățile de sub munte. Autoritățile promit gaze pentru mai multe comune. Anunțul a fost făcut de primarul din Novaci. Dumitru Leuștean a transmis că o conductă de 80 de kilometri va alimenta localități ca Bumbești-Jiu, Crasna, Mușetești, Bengești-Ciocadia, Novaci, până în stațiunea Rânca. Proiectul a fost discutat deja cu cei de la Transgaz, mai susține primarul din Novaci, iar lucrările ar putea fi demarate în doi ani.

Primarul din Novaci, Dumitru Leuștean, a transmis că deja edilii localităților de sub munte au avut mai multe întâlniri pe această temă. Comunele pe care le administrează vor fi alimentate cu gaze din magistrala BRUA. La Novaci, se vor face o stație și racordul, a mai anunțat primarul.

„Aranjăm bugetul, cofinanțările pentru noi proiecte. Avem deja șapte în executare. Pentru Novaci, obiectivul zero este introducerea de gaze naturale, prin proiectul Anghel Saligny. Din BRUA, va pleca o bretea de conductă de transport care va trece pe zona de sub munte și va parcurge inclusiv localitatea Novaci. E vorba de 80 de kilometri de conductă. Va fi aprobat acest proiect de Transgaz. Am avut o întâlnire cu primarii localităților vecine din Bengești, Crasna, Bumbești să facem un plan comun. Novaciul va avea o stație și racordul și, în funcție și de doleanțele dumnealor, să știm cum o dimensionăm”, a declarat Dumitru Leuștean.

Până în 2024, vor fi puse la punct detaliile tehnice și avizele necesare, urmând ca, în doi ani, să înceapă lucrările. Primarul din Novaci a mai anunțat că gazele vor ajunge și în stațiunea Rânca și, în viitor, cabanele nu vor mai fi încălzite cu lemne, ci cu gaze. Terenurile ocupate acum cu lemne depozitate de proprietarii de pensiuni ar putea fi transformate în parcări pentru turiști mai ales că stațiunea duce lipsă de locuri de parcare.

„E un proiect deosebit de important. Nu este cu bătaie foarte lungă. Anul viitor, partea de aprobări, documentații și, în 2024, să fim în plină execuție astfel încât și noi, și localitățile limitrofe, inclusiv Rânca, o să putem să aprovizionăm cu gaze ca să închidem acele depozite mari de lemne din Rânca și să utilizăm acele spații pentru parcări”, a mai spus primarul din Novaci, la Radio Accent.

Vizualizări: 6,080

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: