Gaze în șapte sate din Târgu-Cărbunești

Vești bune de la edilul din Târgu-Cărbunești. Oamenii din șapte sate ar putea avea gaze la poartă în curând. Primăria ar avea nevoie de 22 de milioane de lei pentru acest proiect și așteaptă banii prin Programul Național de Investiții Anghel Salingy.

Dacă va fi extinsă rețeaua de alimentare cu gaze naturale în cele șapte sate, mai rămân alte cinci unde va fi nevoie de investiții noi pentru ca localnicii să aibă gaze. „Am depus o solicitare. Cred că vom obține finanțarea, 22 de milioane de lei, pentru a putea să extindem rețeaua de alimentare cu gaze în alte șapte sate aparținătoare, urmând ca, într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat, să ducem și în celelalte cinci sate care ar mai rămâne fără rețea de gaze naturale”, a spus primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău.

Edilul speră ca, până în luna august, să fie alocate primele fonduri, însă mărturisește că lucrările sunt de durată. A mai declarat că, până la sfârșitul anului, speră să fie semnate contractele de finanțare. „Primul pas mare a fost făcut prin depunerea solicitărilor. Cel de-al doilea a fost acea alocare a sumelor pe județe prin Programul Anghel Saligny”, a mai declarat Birău, într-o emisiune la Radio Accent.

Vizualizări: 2,291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: