Ziua în care piețarii au mers la ușa lui Romanescu: ”Printre tarabe mișună șobolanii și ei vor licitație cu banii în plic”

Zeci de piețari au protestat, joi, la ușa primarului Marcel Romanescu. Oamenii sunt revoltați că tarabele vor fi scoase la licitație și spun că riscă să nu mai apuce un loc la masă pentru că nu își permit să plătească mai mult decât achită acum. În plus, comercianții din Piața Centrală s-au plâns și de condițiile de acolo. "Nu avem asigurate niciun fel de condiții. Iarna îngheață marfa, iar vara mișună șobolanii printre tarabe", a spus un protestatar.

Câțiva dintre piețari au fost la discuții cu aleși locali și cu primarul Marcel Romanescu, dar întâlnirea n-a avut vreun rezultat favorabil lor. 

Circa 30 de piețari au acoperit marfa în Piața Centrală, din Târgu Jiu, și au plecat spre primărie să protesteze față de hotărârea municipalității de a scoate tarabele la licitație. Oamenii spun că nu și-ar permite să plătească mai mult decât în prezent și riscă să nu mai prindă loc la masă. "Nu vrem licitație. Să rămână ca până acum. Eu sunt în piață de peste 20 de ani și condițiile au rămas la fel. Pentru ce să dăm mai mulți bani dacă nu avem de niciunele?! Nu ne permitem să plătim mai mult, să concurăm cu cei care au mai mulți bani și își permit să dea. Eu, până la prânz, vândui de 150 de lei. O jumătate de zi, doar atât", a spus o comerciantă.

"Nu avem nicio condiție. Dacă vor licitație și bani mai mulți, să pună mâna și să modernizeze piața. Așa a promis primarul și n-a făcut nimic. Iarna, ne îngheață toată marfa pe tarabă. Vara se strică iar. Acum mișună șobolanii printre tarabe. E normal așa ceva?", a spus un alt protestatar.

"Nu avem bani, nu avem posibilitate. Acum plătim 8 lei pe zi. Dacă ne bagă și pe noi, producătorii, de unde să plătim mai mult? Vin alții, care au de unde să dea bani și noi nu ne putem ține de ei. Noi suntem amărâți, nu avem banii lor", a spus o altă femeie. "Avem două palme de mese sudate, rupte. Vor licitație în plic acum. Noi avem o sumă stabilită din iarnă, adică 600 de lei pe lună", a mai spus un alt protestatar.

Municipalitatea a anunțat că va scoate la licitație mesele din Piața Centrală și ca prețul de pornire este de 499,20 de lei pentru o masă, pe lună. Suprafața unei mese este de doi metri pătrați. Durata de închiriere va fi de un an.

Galerie foto





Vizualizări: 2,165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: