Gelozia i-a adus o condamnare de 7 ani de închisoare

Bărbatul care l-a înjunghiat în stradă pe un angajat al firmei Edilitara din Târgu Jiu a fost condamnat joi, 6 mai, în primă instanță.

Cornel Corcoveanu a primit o pedeapsă de 7 ani și 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor calificat cu premeditare. Bărbatul era orbit de gelozie după ce fosta soție a intrat într-o relație cu un coleg de muncă. Cu toții lucrau la firma Consiliului Local Târgu Jiu, la măturatul străzilor și la întreținerea spațiilor verzi din oraș.

„În dimineaţa zilei de 28.10.2020, în jurul orelor 05.10, la intersecţia străzilor 16 Februarie cu Dobrogreanu Gherea din municipiul Târgu Jiu, pe fondul unui conflict angajat sub stăpânirea unui sentiment de gelozie şi al consumului de alcool, inculpatul C.C., folosindu-se de un cuţit tip briceag, cu lama de 8,5 cm, a lovit puternic şi înjunghiat în zona pieptului, a feţei şi a membrelor superioare, pe persoana vătămată C.G., după care a părăsit în fugă locul faptei”, anunțau procurorii.

De atunci, Corcoveanu se află în arest preventiv. Tribunalul Gorj a dispus prelevarea probelor biologice de la inculpat în vederea introducerii profilului genetic în sistemul naţional de date genetice judiciare, după rămânerea definitivă a hotărârii.

Tot în această cauză a fost condamnat și inculpatul Ionel Alin-Dumitru, zis Porcu, la o pedeapsă de 3 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, în stare de recidivă.

Cei doi inculpați au fost obligați să plătească spitalului din Târgu Jiu despăgubiri materiale de peste 7.000 de lei. Deși i-a fost pusă viața în pericol, persoana vătămată Grigore Caşotă nu s-a constituit parte civilă în dosar.

Sentința poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Vizualizări: 2,107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: