Generatoare noi pentru două spitale din Gorj

Penele de curent nu vor mai constitui o problemă pentru Spitalul de Pneumoftiziologie ,,Tudor Vladimirescu” din Runcu. Unitatea va beneficia de un grup electrogen nou. Generatorul existent prezintă o funcționare defectuoasă, fiind frecvente cazurile când spitalul rămâne nealimentat cu energie electrică.

Și Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu va beneficia de un nou generator. Odată cu reabilitarea ambulatoriului, a fost montat un grup electrogen automat de 180 KVA care deservește, în caz de întrerupere a curentului, secțiile ATI, laboratorul de analize medicale, parțial săli de operație și computerul tomograf.

În schimb, pentru a asigura continuitatea activității în spital, în cazul unei avarii, există un grup electrogen de 125 KVA, care funcționează din anul 1975 și care este cu pornire manuală. Generatorul este vechi, prezintă defecțiuni, iar piesele pentru repararea lui se găsesc foarte greu și la prețuri foarte mari.

De aceea, Consiliul Județean Gorj alocă 250 de mii de lei pentru cumpărarea a două grupuri electrogene de 250 KVA, pentru acestor unități sanitare.

Generatoarele sunt necesare pentru asigurarea continuității desfășurării actului medical, precum și a activităților conexe, astfel încât să nu fie afectată sănătatea pacienților, în cazul întreruperii alimentării cu energie electrică, se arată în caietul de sarcini.

Firmele interesate pot depune oferte până pe data de 24 aprilie.

Vizualizări: 1,047

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: