Încă o zi de ninsori abundente. Drumarii, verificați în toiul nopții!

Ninsorile abundente căzute mai bine de 24 de ore fără oprire au îmbrăcat mare parte din județul Gorj într-un alb de iarnă veritabilă. Pe final de martie, la Rânca s-a așternut un strat de omăt de peste o jumătate de metru. Județul nostru rămâne vizat de codul portocaliu de ninsori abundente și viscol până miercuri dmineață. Drumarii au acționat continuu pe toate drumurile naționale din Gorj și au fost verificați în toiul nopții.

Cel mai serios a nins, așa cum era de așteptat, în zona montană. În stațiunea Rânca, drumarii au intervenit ca în plină iarnă cu lamele ca să mențină circulația deschisă chiar dacă în stațiune nu a fost nici picior de turist. „Am acționat în toată Regionala. Toate județele din subordinea Direcției de Drumuri și Poduri Craiova se află sub cod portocaliu. Am acționat cu 300 de utilaje. Se circulă foarte bine pe toate drumurile naționale din Direcția Regională. Am reușit să verific toate drumurile. Am fost pe teren și am verificat toate drumurile. Va mai ninge și la noapte și mâine (n.r. marți)”, a explicat Bogdan Bratu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Cum iarna a fost una blândă, nici stocurile de combustibil ori material antiderapant nu s-au terminat, așa că drumarii nu au emoții din cauza codului portocaliu. „Suntem pregătiți. Avem material antiderapant, utilaje. Deservenții sunt pregătiți și vom face față. Avem ce ne trebuie”, a mai declarat Bogdan Bratu.

Singurele probleme au fost în Defileul Jiului, unde o avalanșă a blocat șoseaua preț de câteva ore. Drumarii au intervenit cu două utilaje să îndepărteze zăpada și pietrele căzute pe carosabil.

Vizualizări: 1,049

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: