Germania a raportat 446 de decese asociate Covid într-o zi

Germania a raportat miercuri, 1 decembrie, cel mai mare număr de decese provocate de Covid-19 de la jumătatea lunii februarie. Spitalele ar putea avea peste 6.000 de pacienți la terapie intensivă până la Crăciun, avertizează specialiștii în sănătate publică avertizează.

Institutul Robert Koch a raportat miercuri 67.186 de cazuri noi, 302 mai mult față de acum o săptămână, și 446 de decese, cea mai mare cifră zilnică din 18 februarie.

Numărul total de decese în țară a ajuns la 101.790, relateaza Reuters.

Guvernele federale și regionale ale Germaniei au convenit marți să ia măsuri pentru a contracara cel de-al patrulea val de COVID-19, inclusiv intensificarea campaniei de vaccinare și restricționarea interacțiunilor fizice, în special pentru persoanele nevaccinate.

“Situația devine cu adevărat din ce în ce mai dificilă”, a declarat Gernot Marx, președintele asociației medicilor specialiști ATI, pentru televiziunea ZDF, cerând guvernului să ia în considerare un posibil lockdown. “Trebuie să salvăm spitalele de la colaps”, a mai spus acesta.

Patru persoane din sudul Germaniei au fost testate pozitiv pentru varianta Omicron COVID-19, deşi au fost complet vaccinate împotriva coronavirusului, a anunţat marţi biroul de sănătate publică din landul Baden-Wuerttemberg, conform Reuters.

Vizualizări: 524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: