Cehia intră în stare de urgență

Guvernul ceh a declarat joi stare de urgenţă pentru 30 de zile din cauza creşterii semnificative a cazurilor de COVID-19, a anunţat joi televiziunea publică cehă, relatează Reuters. Republica Cehă a înregistrat în ultimele 24 de ore peste 18.000 de noi cazuri de COVID-19.

Starea de urgenţă permite guvernului să ordone restricţii privind viaţa publică. Nu au fost anunţate imediat restricţiile care vor fi impuse, dar guvernul are în vedere interzicerea evenimentelor publice de amploare şi limitarea programului în restaurante şi baruri, mai degrabă decât un lockdown complet.

Este alertă și în Belgia. Creşterea numărului de cazuri de COVID-19 şi de spitalizări în Belgia este 'superioară celor mai pesimiste curbe' previzionate săptămâna trecută de experţii ştiinţifici, a afirmat joi prim-ministrul Alexander De Croo, transmite AFP.

El îi va reuni de urgenţă vineri dimineaţă pe şefii entităţilor federale pentru a decide noi măsuri. 'Ultimele date colectate arată că situaţia epidemiologică s-a deteriorat considerabil în ultimele zile', a afirmat De Croo într-un comunicat.

Luni, institutul de sănătate publică Sciensano a raportat un record de infectări zilnice, 23.621, după cel de 22.221 de cazuri consemnate la 27 octombrie 2020, în timpul celui de-al doilea val al epidemiei.

În ultima săptămână, media a fost de peste 16.000 de noi infectări pe zi, la o populaţie de 11,5 milioane de locuitori.

Curba este exponenţială după platoul menţinut pe toată perioada verii până la începutul luni octombrie, când nivelul nu depăşea 2.500 de infectări noi pe zi.

Vizualizări: 1,364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: