Obiecte valoroase, donate ciobanilor de la stâna care a ars de pe Transalpina

Ciobanii de la Stâna Ștefanu primesc ajutor din toate colțurile țării. După ce au văzut că popasul celebru de pe Transalpina a ars din temelii, mulți turiști care i-au călcat pragul au căutat-o pe băcița Mărioara și i-au donat lucruri vechi pe care le aveau moștenite din străbuni. Asta pentru ca stâna să renască, în primăvară, cu o nouă colecție.

Prima oprire a fost în localitatea Plenița, din Dolj. Acolo, o familie a strâns pentru ciobanii de pe Transalpina mai multe obiecte de muzeu, lucruri vechi ce urmează să fie expuse la stână de anul viitor.  

"Oameni care mi-au făcut o mare bucurie. Au trecut în vara pe la Stâna Ștefanu și au fost impresionați de ce lucruri frumoase au văzut acolo, si acum când au văzut că totul a fost mistuit de foc au căutat pe internet numărul meu de telefon, m-au sunat și au zis: Doamnă, vrem să vă donăm cu drag și noi câteva lucruri pentru stână. Dintr-un zis abia am vrut, și iată-mă la Plenița  la familia Cătălin Aramitu, care m-a primit cu drag și cu masa plină de bucate, ca niște gospodari ce sunt. Vă mulțumesc, dragii mei, și va asigur de prețuirea și respectul meu, iar lucrurile de valoare de la dumneavoastra le veți vedea expuse la Stâna Ștefanu la loc de cinste", a fost mesajul băciței Mărioara.

Săptămâna viitoare, va merge în Băilești. Și acolo, câțiva turiști care au vizitat stâna pe Transalpina au strâns obiecte vechi de zeci de ani pe care vor să le doneze ciobanilor ca să aibă cu ce să umple noua stâna pe care o vor reconstrui pe cea mai înaltă șosea din România.

Stâna a fost cuprinsă de flăcări, în această iarnă. Până acum, nu s-a aflat dacă a fost vorba de un foc pus intenționat așa cum bănuiesc ciobanii. Cert este că, anul viitor, ei au în plan să refacă stâna într-un cadru de poveste și cu lucruri și mai valoroase.

Stâna Ștefanu a devenit celebră mai ales după ce multe vedete i-au trecut pragul.

Vizualizări: 11,974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: