Gerul a spart o conductă de apă din zona Gării

O conductă spartă din cauza gerului a inundat intersecţia sensului giratoriu din zona Gării. Pentru a nu mai fi probleme, datorită temperaturilor scăzute prognozate pentru perioada următoare, reprezentanţii SC Aparegio SA şi-au luat măsuri de precauţie: au dublat echipele de pe zona captărilor şi au pus în funcţiune sursele de adâncime.

Intersecţia cu sens giratoriu din zona Gării a fost inundată, ieri dimineaţă, din cauza unei conducte de distribuţie a apei care s-a spart datorită gerului din în timpul nopţii. Lucrările de remediere a avariei au durat mai bine de 8 ore. „O conductă de distribuţie a apei, din fontă, s-a retezat din cauza gerului, ca urmare a adâncimii sale în pământ. Lucrările au început abia în jurul orelor 7.00 pentru că de la conducta respectivă erau alimentate blocurile şi casele de pe partea stângă. Pentru reîntregirea conductei a fost necesară sistarea apei potabile la locuinţele din zona respectivă”, a declarat Ion Popescu, directorul SC Aparegio SA. Zona a fost supravegheată de către poliţiştii rutieri şi cei comunitari întrucât exista riscul producerii poleiului. Pe străzile din zona sensului giratoriu a fost împrăştiat nisip, în permanenţă, de către angajaţii Direcţiei de Servicii Comunale din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Temperaturile scăzute prognozate pentru perioada următoare i-au făcut pe reprezentanţii societăţii de distribuţie a apei potabile în municipiu să-şi ia măsuri de precauţie. “Începând de ieri au fost puse în funcţiune sursele de adâncime care să compenseze o eventuală diminuare de debit a surselor de suprafaţă. De asemenea, tot de ieri au fost dublate echipele de pe zone captărilor pentru a menţine în stare de funcţionare grătarele la sursele de suprafaţă. Acestea trebuie curăţate în permanenţă din cauza gerului”, a mai precizat Ion Aparegio.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: