Gest de prietenie fără precedent între Coreea de Nord și Coreea de Sud

Echipele feminine de tenis de masă din Coreea de Nord și Coreea de Sud au ajuns adversare directe în sferturile de finală ale campionatului mondial de tenis de masă disputat în Suedia. Cele două echipe au refuzat să dispute meciul, să fie adversare, și au hotărât, cu acordul Federației Internaționale de Tenis de Masă, să formeze ad-hoc o echipă comună care să joace în semifinalele competiției.

Acțiunea acestor echipe se adaugă multiplelor gesturi din ultimele săptămâni, menite să pregătească opinia publică pentru discuțiile pentru pace în peninsula Coreea și pentru denuclearizarea Coreei de Nord, cerută de SUA.
În semifinale echipa comună a Coreei a fost învinsă de Japonia, care și-a asigurat astfel cel puțin medaliile de argint.

În finală, Japonia va întâlni învigătoarea din cealaltă semifinală, în care China întâlnește Hong Kong, adică o parte a Chinei cu statut politic special stabilit conform politicii oficiale chineze ,,o țară, două sisteme”.

China este mereu marea favorită la câștigarea medaliilor de aur deoarece primele locuri în clasamentul mondial individual feminin sunt ocupate de sportivele chineze.

Vizualizări: 514

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: