Proteste anti-Putin. Peste 1000 de persoane, reţinute!

Peste 1.000 de persoane au fost arestate sâmbătă în întreaga Rusie în timpul unor manifestaţii de protest împotriva preşedintelui Vladimir Putin, organizate la apelul opozantului Aleksei Navalnîi, a anunţat o organizaţie neguvernamentală, informează AFP.

La Moscova, poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene şi a recurs la forţă pentru a încerca să-i disperseze pe manifestanţi.

Totodată, potrivit Reuters, liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, a fost reţinut sâmbătă de poliţie după ce şi-a făcut apariţia la o manifestaţie în centrul Moscovei pentru a protesta împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin.

„Dacă nu consideraţi că el este Ţarul nostru, ieşiţi în stradă în oraşele voastre”, se arată într-un mesaj al liderului opoziţiei, Alexei Navalny.

Conform presei ruseşti ar fi fost arestați inclusiv copii. Mai multe imagini care înfățișează persoane ce par a fi copii care participă la proteste au fost postate pe sit-urile de socializare.

Putin urmează să fie învestit luni pentru al patrulea mandat de preşedinte într-o ceremonie care va avea loc la Kremlin.

Galerie foto


Vizualizări: 683

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: