Gimnasta Andreea Munteanu- cetăţean de onoare al Târgu Jiului

Andreea Munteanu, gimnasta de aur a judeţului Gorj, a primit ieri titlul de cetăţean de onoare al municipiului Târgu Jiu dar şi un premiu de 10.000 de lei. Acesta ar fi al doilea titlu al tinerei şi este pe cale să-l primească pe al treilea: de la Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean. La ceremonia de la Sala Maură au fost şi părinţii Andreei, dar şi primarul din Bustuchin Ion Ciocea.

Andreea şi familia ei din Bustuchin au avut de întâmpinat multe greutăţi până să ajungă să facă atâta lume să vrea să-şi lege numele de al ei. Ion Ciocea, primarul localităţii în care s-a născut gimnasta de aur, a subliniat că el este cel care i-a dat primul titlul de cetăţean de onoare al comunei. „Eu acum un an i-am dat titlul de cetăţean de onoare al comunei Bustuchin. Provine dintr-o familie modestă, sunt trei fraţi, tatăl lor o perioadă nu a avut nici serviciu, faptul că mergeau de trei ori pe săptămână la Deva era o problemă pentru ei. Această familie a fost serioasă, a avut încredere în fetiţă şi rezultatele au apărut”, a spus primarul Ion Ciocea. Tânăra gimnastă, Andreea Munteanu, a ţinut să le mulţumească gorjenilor şi a promis că va munci mai mult la viitoarele competiţii. „La concursuri întotdeauna am emoţii dar cred că este normal. Sunt multe competiţii şi în vară, şi în toamnă sunt mondialele, anul viitor este olimpiada, cea mai importantă competiţie, deci voi avea mult de muncă. Doamne ajută să mă întorc şi de acolo tot cu aur. Eu zic că şanse sunt doar atâta timp cât munceşti”, a spus Andreea Munteanu, gimnastă. 

Promisiuni pentru al treilea titlu

Primarul Florin Cârciumaru a avut numai cuvinte de laudă la adresa tinerei. „Ţin să-i mulţumesc acestui minunat copil că a acceptat să devină cetăţean de onoare al municipiului Târgu Jiu. Cu ani în urmă, Consiliul Local a mai făcut un gest asemănător şi a acordat titlul de cetăţean de onoare şi timpul a dovedit că nu a greşit cu nimic, tenismenului Florin Mergea. Am considerat că pentru oraşul Târgu Jiu este o onoare să acordăm acest titlu unei tinere cu asemenea rezultate. O felicit în numele meu şi al cetăţenilor din Târgu Jiu şi nu pot decât să-i urez succes şi Dumnezeu să-i dea multă sănătate şi în 2016 să oblige acest oraş să dea numele la viitoarea sală de sport Andreea Munteanu”, a spus primarul municipiului Târgu Jiu.

Prezent la şedinţa festivă şi Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, i-a transmis Andreei Munteanu că în luna iunie îi va acorda titlul de cetăţean de onoare al judeţului. „Comunitatea noastră se îmbogăţeşte cu această tânără, o tânără care ne-a făcut mândri că suntem gorjeni. Îi urez mult succes pe viitor la toate competiţiile sportive la care va participa iar în iunie o aşteptăm din nou aici pentru a primi titlul de cetăţean de onoare al judeţului”, a spus Ion Călinoiu.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: