Asfalt pentru locuitorii din satul Daia din Licurici

Cetăţenii din satul Daia, comuna Licurici, au asfalt la poartă, anunţă primarul localităţii, Liviu Doru Drăgulescu. Investiţia a fost finalizată în urmă cu o săptămână şi a costat 400.000 lei. Este vorba de un drum lateral cu o lungime de aproape un kilometru, oamenii fiind aceia care i-au solicitat primarului asfalt şi pe la porţile lor.

Drumul sătesc (DS) 2 Frumuşei-Daia a fost modernizat de autorităţile locale din Licurici. Lucrările sunt finalizate în proporţie de 99%, constructorul trebuind doar să semnalizeze drumul corespunzător din punct de vedere rutier. „Am finalizat drumul sătesc Frumuşei-Daia şi oamenii au acum asfalt la poartă. Sunt în jur de 20 de familii care au gospodării în zona respectivă şi era necesar. Este important de ştiut că banii alocaţi pentru această investiţie provin de la bugetul local. Constructorul s-a mişcat foarte repede, mai trebuie doar să amplaseze semnele rutiere şi este finalizat”, a declarat primarul Liviu Doru Drăgulescu. Lucrările de asfaltare a 800 de metri din drum şi amenajarea podeţelor au costat 400.000 lei. Tot din bugetul local, primarul Liviu Drăgulescu va moderniza sediul primăriei. În prezent se lucrează la proiectul de extindere şi modernizare, anunţă primarul. Pentru această investiţie s-a alocat suma de 200.000 de lei.

Curăţenie la şcoli

Primarul Liviu Drăgulescu se ocupă în prezent şi de activităţile gospodăreşti din comună. Curăţenia de primăvară la unităţile şcolare din localitate este în toi, autorităţile locale contând pe sprijinul persoanelor asistate social. „Le-am adus la cunoştinţă tuturor cetăţenilor din comună, atât prin adunările cetăţeneşti pe care le-am susţinut pe sate, precum şi în întâlnirile pe care le-am avut cu aceştia să facem curăţenie, atât prin măsuri de văruire a pomilor, de efectuare a şanţurilor de scurgere, de văruire a locuinţelor şi celelalte activităţi ce ţin de înfrumuseţarea localităţii. Persoanele asistate social acţionează la curăţirea zonelor unde au fost aduse aluviuni din cauza ploilor. Ne-am ocupat intens şi de curăţenia din curtea şcolii. La şcoala din Totea s-a făcut deja, am tăiat iarba, am înfrumuseţat curtea, la şcoala Licurici la fel, iar acum urmează să facem la şcoala din Negreni. Am înştiinţat deja cadrele didactice”, a declarat primarul Liviu Drăgulescu.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: