Gimnasta Andreea Munteanu, premiată de CEO şi Artego

Andreea Munteanu, gimnasta din Bustuchin care a făcut parte din echipa cu care România a obţinut aurul la europene, a fost premiată de către Complexul Energetic Oltenia şi de firma Artego cu suma de 8.000 de lei. La festivitatea care a avut loc vineri în Sala Maură a Instituţiei Prefectului au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi primarul din Târgu Jiu, însă sprijinul venit din partea autorităţilor judeţene a constat într-o ie şi în obiecte de promovare a Gorjului. Ion Călinoiu i-a cerut fetei să promoveze judeţul la competiţiile din ţară şi din străinătate.

Liderii PSD Gorj au încercat să profite din plin de ultima zi de campanie electorală pentru premierea Andreei Munteanu, gimnasta de aur din Bustuchin. Deşi sprijinul financiar a venit din partea firmei Artego şi a Complexului Energetic Oltenia, Ion Călinoiu a fost singurul care a luat cuvântul într-un cadru oficial pentru a felicita fetiţa-campioană. Din partea Consiliului Judeţean, Andreea a primit doar obiecte tradiţionale şi promoţionale: o ie, un clopoţel, un săculeţ artizanal, dar gol, un album, nişte CD-uri, un înscris de excelenţă şi o medalie. Călinoiu i-a cerut sportivei un favor şi anume acela de a promova judeţul în ţară şi în străinătate. „Ai un CD cu muzică tradiţională gorjenească şi un album cu fotografii pentru a arăta colegilor tăi din ţară şi din străinătate ce frumuseţi avem în Gorj. Atunci când vrei să te odihneşti poţi să-l răsfoieşti şi să-ţi aduci aminte de casă. Când laşi tricoul naţional să porţi ia gorjenească şi acest săculeţ în care să pui o iconiţă, bani şi tot ce îţi doreşti tu. Îţi mai înmânăm înscrisul de excelenţă şi această medalie - simbolul Gorjului”, a precizat Călinoiu. Laurenţiu Ciurel şi Viorel David nu au luat cuvântul, reprezentantul firmei Artego spunând înainte de şedinţă că atunci când este vorba de copiii de excepţie se merită un efort financiar.

Andreea, însoţită de frate şi de tată 

Andreea Munteanu a venit însoţită de tată şi de fratele său, Ionuţ-Cristian, muzicianul familiei care de multe ori îşi ajută surorile, pentru a face performanţă, cu banii câştigaţi de la nunţi sau de la alte evenimente la care este invitat. Andreea mai are o soră geamănă care acum ar fi putut urca pe acelaşi podium cu ea dacă nu ar fi suferit un accident la bârnă. Dacă Andreea se pregăteşte de la vârsta de 4 ani, la Izvorani, Adelina face gimnastică la Deva. Tatăl copiilor, aflat în căutarea unui loc de muncă, a fost foarte încântat de gestul făcut de firma Artego şi de Complexul Energetic Oltenia. „Premiul de 8.000 de lei este binevenit în condiţiile în care lunar investim foarte mulţi bani în copii. Dacă în cazul Andreei cheltuielile de masă şi cazare sunt asigurate de club, în cazul Adelinei plătim 700 de lei/lună la Deva. În plus, cheltuim mulţi bani cu drumurile săptămânale la Izvorani şi la Deva. Banii primiţi reprezintă un sprijin pentru un copil care se gândeşte la viitorul lui, un sprijin care să acopere o mică parte din ceea ce îşi doreşte el. Banii ne ajută să mai acoperim din cheltuielile care sunt foarte mari”, a declarat Constantin Munteanu, tatăl copiilor.

SIMILAR

Şi Dumitru Călugăru, elevul care a obţinut medalie de aur, la chimie, în competiţia internaţională de la Moscova, a fost aşteptat vineri la festivitatea de premiere, însă acesta nu a putut să ajungă la Târgu Jiu din cauză că se afla cu lotul naţional la Bucureşti. Dumitru Călugăru urmează să primească luni tot un premiu de 8.000 de lei din partea CEO şi Artego.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: