O elevă excepţională din Motru are nevoie de sprijin

Cristina Georgiana Haiducu în vârstă de 19 ani, din comuna Cătunele, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic Motru, este unul dintre puţinii elevi din judeţ şi, poate, chiar din ţară, care se poate mândri cu note de 10 pe linie. Deşi provine dintr-o familie cu venituri modeste, rămasă  orfană de tată la o vârstă fragedă, Cristina a trecut peste toate obstacolele vieţii şi şi-a dedicat timpul liber studiului astfel încât, într-o bună zi, să-şi poată ajuta familia. Vrea să devină un inginer de prestigiu şi are în plan să urmeze studiile la Universitatea din Timişoara.

Chiar dacă situaţia financiară a familiei nu este una tocmai bună, Cristina nu a renunţat la studiu şi s-a remarcat de fiecare dată, atât la şcoală cât şi la concursurile naţionale, acolo unde nu de puţine ori era cât pe ce să lipsească din cauza faptului că nu dispunea de banii necesari. Acum este în ultimul an la liceu, la profilul economic, şi se mândreşte cu rezultate foarte bune la învăţătură. Anul acesta a câştigat un loc fruntaş la concursul naţional de matematică „Adolf Haimovici”. Şi nu se opreşte aici. Cristina vrea să continue studiile la Timişoara. „Vreau să urmez o facultate de Telecomunicaţii la Timişoara. Muncesc pentru asta. Am participat de-a lungul timpului la olimpiade şi concursuri şcolare, am obţinut rezultate satisfăcătoare pentru mine, am învăţat din fiecare experienţă şi din fiecare eşec şi m-am ridicat, pentru că e foarte greu pentru mine care am tins mereu spre ideal să văd că nu e întotdeauna aşa cum îmi propun”, a spus Cristina Georgiana Haiducu.

A rămas fără tată pe când avea câţiva anişori şi singurul său sprijin a fost mama sa, o femeie modestă care prestează activitate la o carieră din Bazinul Carbonifer Motru. Cristinei ii este greu să vorbească despre situaţia în care se află familia sa. „Provin dintr-o familie monoparentală. Mama mea este îngrijitor la Cariera Roşiuţa. Şi-a dedicat toată viaţa să ne sprijine şi să ne îndrume spre a învăţa şi spre a ne face o carieră pentru ca mai departe noi să putem să o sprijinim pe ea. Mai am un frate mai mic care studiază aici, la Colegiul Tehnic, în clasa a X-a. Situaţia materială e precară, dar facem eforturi să ne putem duce viaţa într-un mod bun mai departe. Este foarte greu, dar ducem totul cu demnitate”, a mai spus Cristina.

Apel pentru împlinirea unui vis

În lipsa unui sprijin din partea autorităţilor judeţene, conducerea unităţii şcolare a încercat să găsească de fiecare dată o soluţie astfel încât Cristina să poată merge la toate competiţiile din ţară. „Cristina Haiducu este un copil excepţional al Colegiului Tehnic Motru. Este un copil care are nevoie de susţinere şi am simţit în jurul meu sprijin în ceea ce priveşte premierea copiilor şi în special a Cristinei. Va fi şeful de promoţie din acest an. Este un copil deosebit, care merită toată atenţia şi aş vrea să trag un semnal de alarmă. Toţi cei care citesc acest articol să realizeze că Haiducu Cristina are nevoie de sprijin financiar în aşa fel încât să-şi poată duce visul la îndeplinire”, a declarat Niculina Chiţulescu, directorul Colegiului Tehnic Motru.

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: