Liceenii din Rovinari au şansa să se perfecţioneze în Turcia

Patru clase de a IX-a vor fi disponibile pentru absolvenţii de gimnaziu care vor opta pentru a urma studiile liceale în cadrul Colegiului „Gheorghe Tătărescu” din oraşul Rovinari. Vor exista atât specializări cu profil real, dar mai ales tehnic. În anul şcolar 2014-2015 va funcţiona şi o clasă de a IX-a de învăţământ profesional, cu o durată de trei ani, în domeniul de formare mecanică. În acest an şcolar, liceul a încheiat un parteneriat cu o altă unitate şcolară de învăţământ din Turcia. Astfel, există şanse reale ca în anul şcolar viitor cei mai buni elevi să se perfecţioneze în ţara care se întinde pe două continente.

Colegiul „Gheorghe Tărărescu” din Rovinari este una dintre cele mai mari unităţi de învăţământ din judeţul Gorj, funcţionând încă din anul 1972. Are structură şi forme de învăţământ diverse, aducându-şi o însemnată contribuţie la viaţa economică şi social-culturală a zonei.  Atât absolvenţii claselor a VIII-a din Rovinari, cât şi din localităţile învecinate care vor opta pentru a urma cursurile liceale în cadrul Colegiului „Gheorghe Tărărescu” vor avea parte de multe facilităţi. „Unitatea noastră este foarte bine poziţionată din punct de vedere geografic, fiind aproape de localităţile Negomir, Fărcăşeşti, Moi, Bâlteni, Drăguţeşti şi Şomăneşti. Baza materială este destul de complexă, există şi posibilitatea de a efectua practica la agenţii economici din zonă. În altă ordine de idei, peste 90% din cadrele didactice sunt titulare şi toate calificate. Am avut un parteneriat cu Turcia pentru cadrele didactice şi sperăm ca din toamnă să intrăm în parteneriat şi pentru elevi” a declarat Dumitru Fârţă, directorul Colegiului “Gheorghe Tărărescu” din Rovinari.

Oferta educaţională

În anul şcolar următor vor exista patru clase de a IX-a în cadrul Colegiului „Gheorghe Tărărescu” din Rovinari, pentru forma de învăţământ la zi. Este vorba de o clasă cu profil real, specializarea ştiinţe ale naturii şi trei clase de profil tehnic pe specializările: electronică şi automatizări; electric; electromecanică. Pe partea de învăţământ profesional va fi înfiinţată o clasă în domeniul de formare mecanică. Totodată, absolvenţii claselor a IX-a liceu vor putea opta pentru o clasă de a X-a de învăţământ profesional care va funcţiona anul acesta în domeniul de formare: electromecanic utilaje şi instalaţii industriale. În anul şcolar viitor va funcţiona şi o clasă de maiştri în domeniul de formare electric, specializarea maistru electromecanic aparate de măsură şi automatizări.

DOTĂRI

Colegiul „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari dispune de 18 de săli de clasă, trei laboratoare de informatică şi câte unul de: biologie, chimie, fizică şi discipline tehnice, mecatronică. De asemenea, în cadrul unităţii funcţionează o bibliotecă, un amfiteatru, un cabinet de consiliere psihopedagogică, un cabinet medical, ateliere de profil tehnic şi mecanic, un centru de documentare şi informare, sală de sport şi o bază sportivă.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: