Giratoriul de la Sala Sporturilor, în pantă. Explicaţia primăriei!

Noul sens giratoriu de la Sala Sportului, la construcţia căruia se lucrează în această perioadă, este „în pantă”. Municipalitatea din Târgu Jiu spune că de vină este configuraţia terenului din zonă.

Giratoriul de la Sala Sporturilor costă 270 mii lei, iar lucrarea este realizată de Edilitara Public SA, societatea Consiliului Local Târgu Jiu. În câteva zile, lucrările vor fi finalizate. Sunt voci care susţin că acest giratoriu va da bătăi de cap şoferilor în perioada de iarnă, dat fiind faptul că este amenajat în pantă. Autorităţile spun însă că au ales cea mai bună variantă. „Este soluţia dată prin proiect. Ţine de natura terenului, de configuraţia lui. Este extrem de util, cu cât mai mult din toamnă se vor relua activităţile la complexul sportiv. Nu se putea face la acelaşi nivel, sunt soluţiile date prin proiect, care ţine cont de preluarea întregii intersecţii, a tuturor străzilor ce interferează în intersecţia respectivă şi de natura terenului. Mai sunt în ţară giratorii în pantă”, a declarat Raul Chiriac, şeful Direcţiei Tehnice a Primăriei Târgu Jiu.

Municipalitatea spune că, prin proiect, s-a prevăzut ca acele cămine de preluare a apelor să fie ridicate la cotă, să poată fi alimentat cu apă sensul giratoriu pentru udarea spaţiului verde. Înainte de a începe lucrările, în zonă erau amplasate două monumente, printre care şi o troiţă. Municipalitatea spune că a iniţiat demersurile în vederea obţinerii avizelor pentru noile amplasamente.

Lucrările ar urma să fie finalizate până la sfârşitul săptămânii, însă termenul din proiect este luna iunie.

Vizualizări: 4,114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: