Google anunță că va șterge conturile neutilizate timp de doi ani

Google a anunţat că va şterge conturile neutilizate timp de doi ani. Acţiunea va începe în decembrie și este o încercare de a preveni ameninţările de securitate, inclusiv hackurile.

Compania a spus că, dacă un cont Google nu a fost utilizat sau nu a fost conectat timp de cel puţin doi ani, ar putea şterge contul şi conţinutul din Google Workspace, care include Gmail, Docs, Drive, Meet şi Calendar, precum şi YouTube şi Google Photos.

Modificarea politicii se aplică numai conturilor Google personale, nu şi celor pentru organizaţii precum şcoli sau companii.

„Un cont Google îți oferă acces la majoritatea produselor Google, cum ar fi Google Ads, Gmail și YouTube, cu același nume de utilizator și aceeași parolă. Un Cont Google inactiv este un cont care nu a fost folosit de doi ani. Google își rezervă dreptul de a șterge un Cont Google inactiv, activitatea și datele acestuia dacă nu desfășori nicio activitate pe Google timp de cel puțin doi ani.Google își rezervă și dreptul de a șterge datele dintr-un produs dacă nu desfășori nicio activitate în acel produs timp de cel puțin doi ani. Această perioadă este stabilită în funcție de politicile privind inactivitatea ale fiecărui produs”, au anunțat cei de la Google..

Un Cont Google folosit este considerat activ. Activitatea poate include aceste acțiuni pe care le realizezi când te conectezi sau cât timp ești conectat(ă) la Contul Google: citirea sau trimiterea unui e-mail; folosirea Google Drive; vizionarea unui videoclip YouTube; trimiterea unei fotografii; descărcarea unei aplicații; folosirea Căutării Google; folosirea opțiunii Conectează-te cu Google pentru a te conecta la o aplicație sau un serviciu terță parte.

Activitatea Contului Google este afișată în funcție de cont, nu de dispozitiv. Poți lua măsuri pe orice platformă pe care te-ai conectat la Contul Google, de exemplu, pe telefon.

Dacă ai mai multe Conturi Google configurate pe dispozitiv, asigură-te că fiecare cont este folosit într-un interval de doi ani.

Dacă nu ai folosit Contul Google într-un interval de doi ani, acel Cont Google, care este considerat inactiv, și tot conținutul și datele asociate pot fi șterse. Înainte să se întâmple acest lucru, Google îți va oferi posibilitatea de a lua măsuri în cont, prin: trimiterea de notificări prin e-mail către Contul Google sau trimiterea de notificări către adresa de e-mail pentru recuperare, dacă există una.

Produsele Google își rezervă dreptul de a-ți șterge datele în cazul în care contul tău nu a fost folosit în produsul respectiv timp de doi ani.

Data la care va începerea ștergerea Conturilor Google conform acestei politici este 1 decembrie 2023.

Vizualizări: 400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: