Gorj: Circa 1.500 de noi diagnosticări cu cancer mamar

Circa 1.500 de cazuri de cancer mamar au fost diagnosticate în județul Gorj, în anul 2021, declară Maria Cîrciumaru, medic specialist oncologie-Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.


Sute de pacienți au venit, anul acesta, la SJU pentru internare de zi ca să primească tratamentele specifice afecțiunilor oncologice. De la începutul anului și până în prezent, 670 de pacienți au beneficiat de internare/spitalizare continuă în Secția Oncologie și 541 de internare de zi. 

Secția asigură internări de urgență și ale pacienților planificați din ambulatoriu de specialitate, în vederea efectuării investigațiilor în scop de diagnostic și tratament. Serviciile oferite pe spitalizarea continuă sunt: servicii de evaluare în vederea administrării tratamentului citostatic și administrarea acestuia, servicii de evaluare a rezultatelor administrării tratamentului citostatic, profilaxia neutropeniei post chimio, reechilibrare hematologică postchimio, supravegherea tuturor stomelor. Serviciile de spitalizare de zi sunt: evaluare biologică, administrare tratament citostatic, administrare hormonoterapie si imunoterapie etc. 

În primul trimestru al acestui an, au fost înregistrate 158 de noi cazuri de cancer în cabinetul de oncologie din Ambulatoriul Integrat, dintre care 72 au fost pacienți de sex feminin. Din numărul total de cazuri noi, 17 femei au fost diagnosticate cu, cancer mamar. În total, în evidențele Cabinetului de Oncologie sunt 9.593 de bolnavi.

Alte informații utile despre cancerul mamar AICI

Vizualizări: 3,118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: