Gorj: Echipament pentru căutarea turiștilor prinși în avalanșă

Un echipament de ultimă generație va intra în posesia Salvamont Gorj, echipament ce va ajuta la depistarea victimelor în urma avalanșelor. Directorul instituției spune că 10 județe din România vor primi un astfel de echipament.

”În calitate de președinte al Salvamont România, am inițiat acest proiect. Am intrat în legătură cu furnizorii acestor echipamente. Vom avea în țara noastră toate sistemele posibile de căutare în avalanșe. Sistemul este bine cotat la nivel mondial și are o dezvoltarea extraordinară. În acest moment, 10 județe din România s-au arătat interesate de dezvoltare. Echipamentele se închiriază pe o perioadă de 5 ani. Au deja primele aparate în România. Săptămâna viitoare vor ajunge și restul de 6, dintre care unul o să vină la Gorj”, a spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont.   

Cornoiu mai spune faptul că Rânca va fi singura stațiune turistică ce va folosi două sisteme de căutare a turiștilor prinși de avalanșă. ”Din această iarnă, Rânca va fi singura zonă turistică din România care va asigura două elemente importante pentru căutarea turiștilor. Două dintre aceste sisteme vor fi la Rânca. Este un mare pas înainte. Astfel, cu acest echipament se pot căuta persoane rătăcite pe munte și vara, dar mai puțin. Acest sistem se montează pe casca de schi sau pe haină”, a mai adăugat Cornoiu.

Vizualizări: 982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: