Gorj: Lenea îi va costa scump. Impozite mărite cu 500%

Primarul dintr-o comună din Gorj le-a pus gând rău leneșilor. Acesta a decis să-i taxeze pe cei care nu-și muncesc terenurile agricole, dar și pe cei care nu se îngrijesc de proprietăți. Amenzi usturătoare vor primi și cei care ajung pe drumurile publice cu mijloacele de transport murdare. Se va întâmpla în comuna Dănești începând din luna martie.

Odată cu venirea primăverii, autoritățile locale vor demara o amplă acțiune de curățenie și igienizare în comuna gorjeană Dănești.

Nu doar muncitorii serviciului public vor avea de lucru, ci și cetățenii. ”Având în vedere că luna martie este luna curățeniei, iar Primăria Dănești a demarat o amplă acțiune de igienizare și întreținere a domeniului public, vă atenționăm că aveți obligația să curățați șanțul, să desfundați podețul, să ridicați materialele depozitate pe domeniul public și să efectuați curățenia și întreținerea construcțiilor și gospodăriilor, cât și a celor aflate în dreptul terenurilor intravilane ce vă aparțin”, este anunțul primarului din Dănești, Mădălin Paliță.

Primarul din Dănești are în plan și majorarea impozitelor pentru cei care nu respectă aceste reguli, dar și pentru cei care nu își muncesc terenurile. ”Pentru terenurile agricole nelucrate timp de 2 ani consecutiv, consiliul local poate majora impozitul pe teren cu până la 500% începând cu al treilea an. Consiliul Local a majorat impozitul pe clădiri și teren cu până la 200% pentru clădirile și terenurile neîngrijite aflate în intravilan”, mai precizează primarul din Dănești.

Mai mult decât atât, primarul le atrage atenția cetățenilor că au obligația de a curăța mijloacele de transport la intrarea cu ele pe drumurile publice. În caz contrar, cetățenii care vor fi prinși că nu respectă acest lucru vor fi sancționați cu amendă contravențională.

Galerie foto


Vizualizări: 7,557

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: