Nu au plastic să tipărească acte de identitate. Timp de așteptare - 45 de zile!

Problemă mare la Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu. Pentru că nu mai sunt stocuri de materiale plastice, necesare pentru cărțile de identitate, instituția eliberează buletine doar în cazurile urgente. Celelalte sunt puse în așteptare chiar și 45 de zile. Lipsurile sunt la nivel național din cauza unei achiziții care a întârziat.

Persoanele care vor să-și schimbe buletinele mai au de așteptat. La Târgu Jiu, se mai eliberează buletine doar în regim de urgență. Celelalte programări au fost decalate, iar oamenii au fost anunțați că pot aștepta chiar și 45 de zile din cauza unei probleme pe care o întâmpină toate direcțiile de Evidență a Persoanelor din întreaga țară.

„Din motive tehnice termenul de soluționare a cererilor pentru eliberarea unui act de identitate este de 30 de zile, acesta putând fi prelungit cu cel mult 15 zile. Mulțumim pentru înțelegere”, e mesajul pe care îl primesc cei care încearcă să obțină buletinul mai repede.

„Este o problemă națională. Încercăm să găsim modalitățile de a putea emite acte de identitate chiar dacă pe un termen mai lung. Întârzieri sunt, dar ne încadrăm până la urmă în prevederile legale. Legea spune să ne încadrăm în 30 de zile, termen care se poate prelungi cu încă 45, dar facem tot posibilul să soluționăm cererile în termen legal”, a fost reacția lui Dan Laurențiu, șeful Direcției de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu.

Problema a fost semnalată la nivel național din cauza unei achiziții întârziate. Autoritățile speră ca problema să fie rezolvată cât mai curând.

Vizualizări: 7,483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: