Primar: Podul a fost făcut să fie folosit doar vara

Un pod făcut acum trei ani la Bumbești Pițic, în județul Gorj, nu poate fi folosit decât vara. În restul anului, drumul până la pod nu este practicabil. Primarul localității explică faptul că podul face legătura cu terenurile agricole și că asta este situația, nu poate fi folosit când e vreme rea.

Vorbim de un pod peste râul Câlnic din comuna Bumbești-Pițic. Aici trecerea peste râu se făcea cu ajutorul a patru tuburi care mai creau probleme atunci când ploua abundent. Primarul din Bumbești-Pițic a decis să ceară de la Guvern bani pe situații de urgență și așa a construit un pod în locul tuburilor.

Investiția a fost de 370.000 de lei fără T.V.A și s-a făcut strict pentru sezonul de vară. „Podul este făcut cu banii primiți de la Guvern acum 3 ani pe situații de urgență. Erau acolo patru tuburi de metru care, atunci când venea apa mare, erau acoperite. Am făcut această investiție pentru că râul Câlnic împarte un sat în două și oamenii să poată să ajungă la terenuri ca să le muncească. Nu se punea problema de gospodării izolate. Vă mai spun o dată că podul a fost făcut să fie folosit doar vara, că în rest nu se poate”, a precizat primarul Michy Nioață.

Podul nu poate fi folosit pe tot parcursul anului pentru că drumul care duce la pod devine impracticabil atunci când plouă și se transformă într-o adevărată provocare și pentru tractoare sau căruțe. ”Podul este făcut mai mult pentru căruțe și utilaje agricole. Drumul care ajunge la pod este de exploatare agricolă, iar iarna nu se poate folosi. Mai trec doar ciobanii sau vreo căruță, dar destul de greu. Eu în fiecare primăvară intervin și nivelez drumul cu boldoexcavatorul primăriei, mai pun pietriș pe el ca să poată fi practicabil atunci când încep muncile agricole. Nici podul și nici drumul nu sunt în sat, dar vreau să vă asigur că totul s-a făcut corect și legal”, a mai precizat primarul din Bumbești-Pițic.

De precizat este faptul că podul nu este încă recepționat, pentru că la ultima vizită în teren reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții au constatat că lipește o balustradă și a solicitat firmei să respecte proiectul.

Lucrările au fost finalizate în luna noiembrie, dar din cauză că drumul până la pod este impracticabil probabil la vară se va face recepția.

Galerie foto




Vizualizări: 10,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: