Gorj: Peste 150 de ordine de protecție împotriva soților violenți

Femeile din mediul rural, în special, cad cel mai des victime ale violenței domestice. Stau dovadă în acest sens statisticile înregistrate la nivelul județului Gorj după ce au fost analizate toate cazurile de violență în familie raportate anul trecut. În total, în tot județul au fost emise peste 150 de ordine de protecție împotriva soților violenți. Cele mai multe, au fost emise în mediul rural.

Mai exact, peste 100 de femei din județul Gorj, care locuiesc în diferite comune, au fost nevoite să ceară ajutorul polițiștilor numai anul trecut, pentru a scăpa de soții violenți. Gheorghe Zglobiu, șeful Biroului de Prevenire și Combatere a Criminalității din cadrul IPJ Gorj, a explicat că, în orașe, au fost emise circa 50 de ordine de protecție anul trecut: “Din statistica existentă la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, în 2019, în perioada ianuarie – decembrie, au fost emise 165 de ordine de protecție. Dintre acestea, 50 de ordine de protecție au fost emise în mediul urban, 115 în mediul rural”.

Din acest an, legislația s-a modificat, iar polițiștii pot pătrunde mai rapid într-o locuință dacă au suspiciuni că acolo cineva este victima violenței domestice. „Polițistul sezizat cu privire la săvârșirea unui act de violență domestică are dreptul, dar și obligația în același timp, de a se deplasa în cel mai scurt timp la adresa unde este sesizat actul de violență domestică. Prin aceste noi modificări, a dobândit dreptul de a pătrunde în locuința persoanei indiferent dacă persoana este sau nu de acord sau în sediile unor societăți comerciale, agenți economici, fără acceptul proprietarilor, în scopul verificării sesizărilor”, a mai explicat Gheorghe Zglobiu.

Vizualizări: 5,725

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: