Târgu Jiu: Propune acordarea de vouchere pentru achiziția de biciclete electrice

Fabrica de biciclete electrice de la Târgu Jiu și-a început activitatea. Zece persoane au fost recrutate în primă fază, iar investitorul are în plan să mai facă noi recrutări. În paralel, italienii se pregătesc și pentru deschiderea halei de la Peștișani. La Târgu Jiu, autoritățile locale spun că vor să susțină afacerea și vorbesc inclusiv de posibilitatea acordării de vouchere cetățenilor pentru achiziția de biciclete electrice.

Mare parte din personalul recrutat pentru fabrica de la Târgu Jiu, care funcționează în clădirea Confecția SA, este din rândul șomerilor. ”Au avut comunicate la noi 25 de locuri de muncă vacante. Au găsit deja 10 persoane, care au fost angajate, din care 8 din șomaj. Înțeleg că ar avea posibilitate să solicite subvenții pentru 6 persoane, dar încă n-au depus solicitarea, vor veni lunea viitoare. Au încadrat lăcătuși mecanici și muncitori necalificați la asamblare, pentru montare piese. Cam peste vreo 3-4 săptămâni vor să mai facă încă 4 angajări. Activitate se derulează, au început să asambleze biciclete”, a declarat Romeo Chiriac, directorul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj.

Investitorii au transmis Agenției de Șomaj că vor fi prezenți la Bursa Generală a Locurilor de Muncă din 12 aprilie, de la Târgu Jiu. Vor aduce cu ei și o bicicletă electrică.

La Peștișani, hala este pregătită pentru începerea activității, spun autoritățile. ”Fabrica e făcută. S-au apucat de treabă acolo, la Confecția, la etajul al II-lea, și au spus că în momentul în care le vor veni noile containere cu piese le vor aduce la Peștișani. Au vrut să înceapă mai devreme, dar nu era gata fabrica”, a explicat Cosmin Pigui, primarul din Peștișani.

Chiar dacă la Târgu Jiu nu sunt piste de biciclete, autoritățile vor ca târgujienii să cumpere în masă de la noii investitori. Primarul din Târgu Jiu spune că nu are posibilitatea să realizeze piste, pentru că mai întâi trebuie să rezolve problema traficului din oraș.

Însă, pentru că vor să susțină fabrica, autoritățile se gândesc să acorde vouchere valorice, cu care cetățenii să-și cumpere biciclete electrice. ”Am discutat cu ei, în condițiile în care se dezvoltă foarte mult pe piața din Târgu Jiu, mi-aș dori și o colaborare ca autoritate. Adică la modul cum au procedat cei de la București, cu acele vouchere. O să consult legislația, să vă exact ce spune. Mi-aș dori ca la un moment dat să pot să vin, printr-o hotărâre de Consiliu Local, cu un anumit sprijin pe care să-l acord celor care cumpără astfel de biciclete electrice și le folosesc în Târgu Jiu”, a precizat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Vizualizări: 4,024

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: