Gorj: Sătenii monitorizați cu 100 de camere video, dar și cu dronă cu termo-detectare

Siguranță sporită într-o comună din Gorj, acolo unde autoritățile au montat nu mai puțin de 100 de camere de supraveghere de înaltă calitate pentru monitorizarea întregii localități. A fost achiziționată și o dronă cu termo-detectare, iar aceste investiții sunt doar o parte din planul autorităților pentru digitalizarea și tehnologizarea localității.

Acest proiect îndrăzneț este implementat de autoritățile locale din comuna Arcani și este un pas major făcut pentru modernizare. "O să supraveghem toată comuna 24 de ore din 24 cu 100 de camere video de înaltă calitate, care sunt foarte eficiente și pe timp de noapte. Acestea au costat 100.000 de euro și au fost achiziționate prin PNRR. Vreau să vă spun că am achiziționat și o dronă performantă pentru monitorizare și supraveghere, mai ales în caz de incendii sau când dispar persoane, pentru că este cu termo-detectare. Am luat și alte echipamente pentru digitalizarea comunei, să spun așa, în valoare de 375.000 de euro", a declarat Aristică Daniel Coiculescu, primarul din Arcani.

Autoritățile promit și digitalizarea administrației locale și o mai bună colaborare cu cetățenii. "O să avem și o primărie digitalizată în momentul în care o să ne mutăm la noul sediu la care lucrăm în prezent. Avem și o aplicație pentru cetățeni, pentru a fi mereu conectați cu ei și invers. O să avem și dotări noi, rețele de securitate cibernetică, și o să încercăm și fluidizarea activității primăriei, în sensul că cetățenii pot solicita online o serie de documente. Acum se pot face plăți online, pentru că avem mulți agenți economici, dar și cetățeni adaptați la tehnologie sau plecați în străinătate", a mai spus edilul din Arcani.

Vizualizări: 6,477

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: