Gorj: Un drum modernizat recent s-a rupt. Primăria a dat firma în judecată

Un drum sătesc din satul Cârligei al comunei Bumbești-Pițic s-a rupt înainte de a fi recepționat. Primăria a încercat să ia legătura cu firma care a executat lucrările însă fără nici un rezultat, așa că autoritatea locală a acționat în instanță constructorul care este obligat să repare tronsonul de drum care a cedat.

Bucuria localnicilor din Cârligei nu a ținut prea mult pentru că drumul s-a rupt la scurt timp după ce a fost modernizat. Pe zi ce trece acesta continuă să se deterioreze, iar localnicii sunt disperați pentru că își distrug mașinile.

”S-a rup drumul din satul Cârligei, și dacă nu sunteți apți să luați o decizie cu privire la acest drum, puneți semnalizări. Rup oamenii mașinile.

Faceți ceva, că se poate, dar nu vreți, ce păcate au acești oameni să dărâme mașinile”, a semnalat Claudiu Golu.

Autoritățile din Bumbești-Pițic cunosc bine problema semnalată de nenumărate ori de localnici, însă nu pot să facă nimic.

”Autoritatea noastră locală cunoaște de mult situația din teren și este actualmente pusă în totală imposibilitate de a acționa în vreun fel, întrucât acest drum, care face obiectul unui contract oficial de modernizare, investiție care a parcurs toate etapele legale de executare, este și el, ca și alte investiții de care vă pomeneam recent, nerecepționat. Nefiind recepționat și firma constructoare refuzând constant să își onoreze atribuțiile contractuale, după toate expertizele făcute pentru constatarea neconformității lucrărilor, instituția noastră a intentat un proces aflat pe rolul Tribunalului Gorj”, anunță primăria.

Pentru că drumul comunal DC19 C care tranzitează satul Cârligei nu a fost recepționat și este în continuare în custodia constructorului, iar primăria nu poate interveni pentru remedierea problemei.

Lucrările la acest drum au început în 2014 și au avut ca termen de execuție 12 luni, însă conducerea de atunci a primăriei nu a recepționat lucrarea.

Vizualizări: 2,947

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: