Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Gorjeanul rămas văduv și fără copil: Nu am primit nicio explicație până acum

Ancheta se extinde în cazul asistentei medicale din Bumbești-Jiu, care și-a găsit sfârșitul în spitalul din Craiova, la câteva ore după ce a murit și bebelușul pe care îl adusese pe lume. Tânăra, de doar 27 de ani, nu ar fi avut probleme cu sarcina niciun moment și a urmărit-o cu atenție mai ales că era cadru medical. Familia ei a anunțat că va depune plângere atât la Poliție, cât și la Colegiul Medicilor din Dolj. Oamenii nu fac acuzații, dar vor să afle adevărul.

Nimic nu avea să anunțe tragedia mai ales că tânăra asistentă medicală și-a urmărit cu atenție sarcina. A murit imediat după operația de cezariană. Surse din cadrul spitalului spun că femeia ar fi avut hemoragie puternică. A murit la câteva ore după ce a născut. “Nu facem acuzații, soția avea toate analizele la zi. Avea sarcina urmărită mai ales că era cadru medical. Știa despre problemele care pot fi la nașteri, la gravide. Și-a urmărit sarcina foarte bine. Nu am primit nicio explicație până acum, asta e problema. Domnul doctor, prima și prima dată când ne-am întâlnit cu dumnealui, ne-a cam ocolit. Ne-a spus să-l lăsăm să facă formalitățile și discutăm după. Exact acestea au fost cuvintele dumnealui”, a mărturisit Robert Negrea, soțul femeii.

Tânăra ar fi fost programată să nască pe 11 iunie, dar a fost chemată mai devreme cu două săptămâni deși nu avea probleme cu sarcina, iar ultimele analize le-ar fi făcut chiar săptămâna trecută, după cum a spus familia ei.  „Mi s-a spus să stau liniștit, că era în intervenție și am stat liniștit și acum ea nu mai este. I s-a spus, la ultimul control, pe 28 aprilie, să sunăm pe 18 mai, am sunat și pe 20 mai, la ora 7, ne-am prezentat la spital. Și noi căutăm răspunsuri. Când a ajuns aici, a fost primită cu bagajul făcut. Am așteptat. Pe la 13, nu a mai răspuns. Ne-a spus că e ok, că se pregătește să fie luată la operație. De atunci, nu am mai știut nimic despre ea. Am luat legătura cu personalul de pază, la 13.45 am sunat la sala de nașteri. Am primit vestea că s-a născut bebelușul, că este sănătos, iar mama este încă în operație. Ea era în domeniul medical, nu a avut niciodată probleme cu sarcina. Și-a făcut analize inclusiv săptămâna trecută și era bine”, a mai spus bărbatul.

Polițiștii din Dolj au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. În tot acest timp, și spitalul din Craiova face verificări ca să stabilească dacă a greșit vreun medic în tot acest timp. „Noi am sesizat Medicina Legală. În urma rezultatelor necropsiei vom dispune măsurile legale care se impun în acest caz. A murit și copilul. Ulterior, în cursul nopții, decedând și mama”, a spus Teodor Sas, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență Craiova. (A.A.)

Vizualizări: 2,590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: