Vitezoman băut la volan

Un bărbat de 32 de ani, din municipiul Târgu Jiu, a fost prins sâmbătă în timp ce conducea un autovehicul, pe D.N. 67 Câlnic, cu viteza de 119 km/h. Inițial, acesta nu a oprit la semnalul efectuat de polițiști, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului, acesta fiind blocat și oprit în trafic.

"Întrucât bărbatul prezenta halena alcoolică, polițiștii i-au solicitat să se supună testării în vederea stabilirii alcoolemiei, însa acesta a refuzat categoric, atât testarea cu aparatul etilotest cât și prelevarea de probe biologice.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a stabilit că permisul bărbatului fusese reținut de către polițiști, la data de 5 aprilie a.c., ca urmare a săvârșirii infracțiunii refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge și nu avea dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice", transmite IPJ Gorj.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de refuzul sau sustragerea conducătorului auto de a se supune recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de o persoană care se află în perioada de suspendare a acestui drept, conducătorul auto fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

Vizualizări: 1,271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: