Gorjeanul venit din Milano pentru proteste: Mii de copii și femei încercau să scape de gazele care îi ardeau

Gorjeanul care a venit din Milano pentru protestul din 10 august și care a organizat un protest și la Târgu Jiu pe 8 august a povestit pe pagina de socializare experiența terifiantă pe care a trăit-o.

Postarea lui Alin Miron Stănescu:

As vrea sa povestesc tot ce s-a intamplat aseara, dar nu stiu de unde sa incep. Nu reusesc sa descriu senzatia aceea cand, tarandu-ma pe jos sa scap de jeturile de solutie care imi ardeau plamanii, ochii si pielea, vedeam in jurul meu mame care incercau sa isi apere cu propriul corp copiii care se zvarcoleau sub jetul de apa imbibat cu substante toxice. Sau femei in varsta care incercau sa scape de hainele care le ardeau corpul.

Momentul cel mai terificant a fost cand, incercand sa ma indepartez de tunurile de apa, orb si neputincios, m-am impiedicat de trupul unei tinere care zacea inconstienta la pamant. Peste corpul imobil al fetei cadeau suvoaie din lichidul criminal.

S-a apropiat un barbat care a inceput sa urle la mine disperat sa chem salvarea, caci telefonul lui nu mai functiona. I-am spus ca nu vad nimic, sa sune el. Am incercat sa deblochez telefonul, dar era plin de apa si nu am reusit. Atunci am inceput sa urlu in portavoce sa vina o ambulanta.

Piata se golise de protestatari, care se refugiasera pe bulevardele din jur. Ramasesera doar corpuri neajutorate, intinse pe cimentul care baltea de apa imbibata cu substante toxice.

Ambulanta a venit dupa cateva minute, iar in tot acest timp tunurile de apa aruncau cu jeturi criminale peste noi, peste corpurile cazute la pamant.

Cand m-am indepartat de acolo, am stat mai mult de 20 de minute sa imi recapat vederea si respiratia. Eram disperat, dar cand am vazut mii de femei si copiii care incercau sa scape, ca si mine, de gazele si apa care ii ardeau, disperarea mea s-a transformat in ura si dispret. Ura fata de niste persoane care isi distrugeau propriul popor fara mila!

Vizualizări: 5,727

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: