Gorjeni din 36 de localități, izolați la domiciliu

Niciun gorjean nu se află în carantină din cauza noului coronavirus. În schimb, 262 de persoane, din 36 de localități, sunt izolate la domiciliu. Este situația raportată de Direcția de Sănătate Publică Gorj, la data de 5 martie, ora 08.00.

„Până în prezent, au fost prelevate 150 de probe, iar până la data de 05.03.2020 (ora 9.00) au venit rezultate pentru 134 de persoane, rezultatele fiind negative pentru COVID-19”, a anunțat DSP Gorj.

Tânărul din Gorj, depistat pozitiv pentru noul coronavirus la primul test, este considerat vindecat, însă nu se poate întoarce la familie. Familia sa rămâne, în continuare, în izolare la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubație a virusului, de 14 zile.

„În momentul de față, la nivelul județului Gorj, nu sunt persoane care să necesite carantina. Cele 262 de persoane izolate la domiciliu sunt monitorizate de medicii de familie și de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj”, a mai anunțat DSP Gorj.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că 10% din paturile din fiecare unitate de Terapie Intensivă trebuie păstrate pentru cazurile de coronavirus.

''La nivelul întregii ţări avem peste 2.500 de paturi de boli infecţioase, din care 92 sunt la Terapie Intensivă - peste 4.000 de paturi de Terapie Intensivă, iar ordinul ministrului Sănătăţii a fost ca 10% din paturile din fiecare unitate de Terapie Intensivă să fie păstrate şi pregătite pentru astfel de cazuri (n.r. - coronavirus). Noi pregătim acest scenariu de pe acum. De exemplu, la 'Matei Balş' un întreg tronson se va transforma în aceste paturi cu izolare. Astăzi se dau adrese către spitale'', a spus Tătaru.

Acesta le-a transmis românilor din afară să evite venirea în ţară, dacă nu au treburi importante.

Vizualizări: 1,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: