Gorjenii anunță primarii sau poliția când le vin rudele din Italia

Primarii din Gorj au fost mobilizați pentru a afla de la localnici dacă și când le vin rudele din străinătate. Și vecinii sunt îndemnați să spună ce știu. Oamenii au conștientizat pericolul și colaborează cu autoritățile.

Astfel s-a aflat că o femeie de 38 de ani a mințit la graniță că vine din Germania, deși până acum patru zile era la muncă într-o zonă roșie din Itala. Femeia voia să ajungă la Bărbătești, în Gorj, dar autocarul în care era a fost oprit la Lugoj. Cei zece gorjeni din autocar au intrat toți în carantină din cauza femeii care a mințit. Mai mulți călători au coborât în Hunedoara și au ajuns la case lor, acum fiind căutați de autorități să intre în carantină.

Tot în baza unor informații obținute de la primari au fost opriți cinci gorjeni veniți din zona roșie în Vîlcea, unde au fost băgați în carantină. Rudele din România au început să conștientizeze pericolul și anunță autoritățile, atunci când cei care vin din zonele roșii sunt inconștienți și nu spun.

În Gorj a mai fost o situație interesantă, doi șoferi de TIR care au venit din Italia au cerut ei să intre în carantină, pentru a nu-și pune în pericol familiile.

Prefectul Cristi Rujan și președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, țin permanent legătura cu primarii în speranța că vor afla din timp persoanele care au venit din zone cu risc. Este foarte important ca epidemia să fie prevenită în România, pentru că în mod evident nu am spitale pregătite pentru asta.

Vizualizări: 3,718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: