Prefectul de Gorj caută spații de carantină și îndeamnă la calm

Circa 200 de locuri au identificat autoritățile din județul Gorj pentru a caza persoane care se întorc din zonele de risc și trebuie să stea în carantină. Prefectul Cristinel Rujan a explicat că poartă discuții și cu alte instituții care doresc să pună astfel de spații la dispoziție. Toate vor fi inspectate de cei de la Direcția de Sănătate Publică Gorj. Prefectul a îndemnat la calm.

Cristinel Rujan a explicat că, până acum, au fost identificate în jur de 200 de locuri în mai multe centre de carantină din județul Gorj. A ținut să sublinieze că acesta nu este un motiv de teamă pentru cei care locuiesc în apropierea centrelor de carantină. „Persoanele aflate în carantină sunt sănătoase. Oamenii nu sunt bolnavi. Nici ei, nici cei aflați în autoizolare. Emoțiile generate de prezența acestor oameni în comunitățile din județul Gorj sunt nejustificate întrucât sunt cetățeni români, concetățeni de-ai noștri și trebuie să avem un comportament plin de respect și îngăduință față de aceștia mai ales că ei nu sunt bolnavi. Toți cei care prezintă simptomele acestui coronavirus sunt transportați la spital. Nu stau în carantină, nu stau în autoizolare”, a spus prefectul Cristinel Rujan.

În continuare, autoritățile se gândesc la ce e mai rău și caută și alte spații pentru carantină. „La nivelul județului Gorj, este o dinamică și în ce privește identificarea unor spații. Avem 198 de locuri de carantinare, însă există posibilitatea să fie puține în raport de desfășurarea negativă în sensul venirii unor concetățeni de-ai noștri, vom găsi și alte spații. Ministerul Economiei și Ministerul Apelor ne-au pus la dispoziție spații pe care urmează să le inspectăm prin intermediul Direcției de Sănătate Publică și să vedem dacă sunt adecvate unor asftfel de situații. Sunt în tot județul Gorj. Nu sunt secrete, sunt pe întreg teritoriul Gorjului. Este o necesitate de a se proteja în primul rând oamenii, atât cei care sunt în comunități să nu dezvolte emoții negative, dar și cei care sunt în carantină, să nu fie stigmatizați”, a mai declarat prefectul la Tele3.

Vizualizări: 1,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: