Gorjenii arestaţi la Sălaj nu scapă de cătuşe

Verdict nedorit din partea instanţelor de judecată pentru cei trei gorjeni arestaţi preventiv săptămâna trecută la Sălaj, în dosarul în care sunt acuzaţi că au încercat să escrocheze mai mulţi primari din judeţul respectiv dându-se drept inspectori ai Agenţiei Naţionale de Integritate.

Curtea de Apel Cluj a respins ieri contestaţiile pe care cei trei le-au depus la decizia judecătorilor de la Sălaj de arestare preventivă a lor, după verdictul de ieri al instanţei devenind evident că niciunul dintre ei nu se mai poate gândi la libertate cel puţin până în Ajunul Crăciunului, când va fi pusă în discuţie o prelungire a actualelor mandate emise pe numele lor.

”Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de către inculpaţii BD, GIM şi ICA împotriva încheierii penale 252 din 21 noiembrie 2015 a Tribunalului Sălaj. Obligă inculpaţii contestatori la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de câte 200 lei fiecare. Definitivă”, au decis judecătorii de la Cluj. Daniela Bersu, o cântăreață de muzică populară din Târgu Jiu, precum și ajutoarele sale Cătălin Adrian Ionescu și Ion Matei Glăvan, sunt cei trei despre care presa din Sălaj a relatat cu lux de amănunte în privința modului în care operau, jurnaliștii din Ardeal întrebându-se cum a fost posibil ca 14 edili din județul Sălaj să se lase păcăliți de niște olteni puși pe căpătuială.

Firma pe care o reprezentau cei trei, SC Programul pentru Sporirea Capacității Administrative SRL, a încheiat prin intermediul lor contracte de câte 870 de dolari pe an, în schimbul acestor bani primarii fiind asigurați că vor fi sfătuiți să evite o serie de ilegalități și incompatibilități. Falșii inspectori se prezentau ca fiind din partea ANI, sigla firmei lor fiind aproape identică cu cea a instituției de stat, ceea ce îi făcea pe primarii sălăjeni să ia în serios tot ce li se vâra sub nas pentru semnat. Actele folosite de gorjeni conțineau un limbaj demn de niște „experți”, numai bun să îi amețească pe primari, Bersu, Ionescu și Glăvan pregătindu-se chiar de un „control” la Prefectura Sălaj. Nu au mai ajuns aici pentru că un primar, mai curios decât ceilalți, l-a sunat pe un procuror pentru a-l întreba dacă știe ceva despre firma respectivă, așa ajungându-se să fie organizat un flagrant care a dus la arestarea preventivă a celor trei gorjeni.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: