Poftele agentului Pasăre: „Scurt, aicea, cinci minute”!

Rechizitoriul înaintat instanţei de judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu evidenţiază faptul că agentul şef Nicu Pasăre, şef al Poliţiei Urdari, până nu demult, îşi plănuia foarte bine aventurile extraconjugale, el dorind ca unele partide de sex să se consume chiar în sediul Poliţiei Urdari, la locul de muncă, după ce rămânea singur în clădire. În plus, ancheta a dus la descoperirea altor cazuri de femei pe care omul legii aproape le teroriza pentru a le convinge să se culce cu el, asta în ciuda imaginii de familist convins pe care Pasăre o avea în special printre doamnele mai în vârstă din localitatea pe care o apăra de hoţi.

Nicu Pasăre este poliţistul care la începutul toamnei a ajuns aproape năuc în duba colegilor săi după ce a fost săltat de anchetatori în urma unor descinderi făcute chiar la Poliţia Urdari, locul în care agentul dorea să întreţină relaţii sexuale cu o localnică cercetată într-un furt de cărbune. Simina Alexandra Podărelu a fost prinsă împreună cu concubinul său, Bebe Rică Tauru, în dimineaţa zilei de 27 iulie, la furat de cărbune cu căruţa. Cei doi au umplut atelajul cu câteva sute de kilograme de lignit şi au dat să plece spre casă, numai că, vigilent la maxim, Pasăre i-a observat pe cei doi şi i-a luat la întrebări, în timpul discuţiei el sugerându-i femeii  că are suficientă putere pentru a o implica doar pe ea în cercetările ce vor urma. Ca să îi dovedească acesteia că aşa stau lucrurile, agentul a întocmit şi un proces verbal de constatare a flagrantului în care nu pomeneşte însă nimic despre prezenţa lui Tauru, din cercetările sale reieşind că Podărelu a încărcat singură căruţa şi a şi condus-o pe drumul către casă.

Păsăricile din capul lui Pasăre

Agentul a continuat ulterior cercetările în dosarul de furt de cărbune, mai ales că în zonă au fost descinderi ample care au vizat tocmai astfel de furturi produse de localnici cu încuviinţarea poliţiştilor din Turceni şi Rovinari, paguba pentru unităţile miniere fiind de ordinul milioanelor de lei. Nicu Pasăre a venit la şefii săi de la Rovinari, precum şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru a arăta că îşi face treaba în dosarul de furt de cărbune, însă Siminei Alexandru Podărelu îi transmitea cu totul altceva. Pe 18 şi 19 octombrie el a contactat-o pe femeie pentru a-i reaminti discuţiile din vară şi a-i cere să vină la el la Poliţia Urdari pentru a întreţine relaţii intime.

Pe 19 octombrie, după-amiaza, femeia a venit la Poliţie, Pasăre arătându-i cu această ocazie ce „demersuri” a făcut pentru a o scoate pe aceasta şi pe Tauru basma curată din dosarele pe care le avea deschise pe numele lor. Era evident că poliţistul dorea şi o răsplată pentru gesturile sale. „Inculpatul Pasăre Nicu i-a cerut apoi explicit denunţătoarei PAS să întreţină raporturi sexuale, „scurt, aicea, cinci minute”, iar în acest sens a prins-o pe martoră în braţe şi a atins-o în zona sânilor, peste hainele cu care era îmbrăcată”, notează anchetatorii în rechizitoriul trimis instanţei de judecată, aici precizându-se că femeia l-a refuzat pe agent, dar Pasăre a stabilit o nouă întâlnire cu ea pe 21 octombrie. Întâlnirea nu a mai avut loc pentru că Poliţia Urdari a fost percheziţionată chiar pe 19 octombrie, seara, de către anchetatori, ocazie cu care au fost ridicate şi documentele pe care Pasăre i le arătase femeii pentru a-i dovedi că o va scoate basma curată în dosarul furtului de cărbune.

Altă victimă

Greu de presupus cum a reacţionat familia lui Pasăre la vestea că bravul poliţist din Urdari a fost încătuşat pentru aventuri cu o localnică, dar cercetările procurorilor arată că nu doar „P.A.S.” a fost „curtată” de şeful de post, ci şi „B.A.”, o angajată a unei firme de pază. Ana Bicău a fost şi ea pusă în postura de a intra în turele de noapte nu cu spaima hoţilor de cărbune, ci cu teama că agentul Pasăre va veni să o inspecteze şi îi va cere favoruri de natură sexuală, femeia neştiind ce să mai facă pentru a-l refuza pe insistentul poliţist. „În condiţiile unei presiuni psihologice permanente induse martorei cu ocazia supravegherii activităţii de pază pe care aceasta o desfăşura, a urmărit să exploateze starea emoţională astfel creată în scopul întreţinerii de relaţii sexuale. (”Acesta se interesa când sunt de serviciu şi mă căuta când sunt de serviciu, mai ales noaptea, în jurul orelor 2.00 – 3.00. Îmi era frică de el, de multe ori mă interesam când este de serviciu. Pot spune că îmi era mai frică de Pasăre Nicu decât de hoţii care veneau la furat)”, consemnează anchetatorii în rechizitoriu.

A scăpat de arest

Preţ de câteva săptămâni Nicu Pasăre a fost plasat în arest la domiciliu, dar acum magistraţii Tribunalului Gorj au decis că omul legii poate fi judecat şi în stare de libertate. În ciuda declaraţiilor din dosar care îl incriminează, agentul a fost plasat doar sub control judiciar, ceea ce înseamnă că el trebuie să meargă regulat la Poliţia Rovinari sau la instanţă şi să nu părăsească teritoriul naţional fără încuviinţarea magistraţilor. În plus, judecătorii i-au interzis acestuia să poarte arme, să exercite meseria de poliţist şi să ia legătura cu martorii. Între timp, Bebe Rică Tauru şi concubina sa, denunţătoare în dosar, spun că noii poliţişti veniţi la Urdari să facă „ordine” îi vânează peste tot prin sat pe unde îi prind cu căruţa, omului fiindu-i clar că îi va fi tot mai greu să se „descurce” în faţa celor care îl trag pe dreapta.

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: