Gorjenii, campioni la reclamat furturile de lemne

Gorjenii sunt pe primul loc în țară la sesizat furturile de lemne, arată o situație prezentată de PLUS Gorj, partidul lui Dacian Cioloș. “Din 2014 până în prezent s-au înregistrat 56.000 de apeluri pentru a verifica un transport de masă lemnoasă, iar gorjenii sunt cei mai interesați de soarta pădurilor din județul lor (12 mii de apeluri). Din totalul lor, prin 11.000 de apeluri s-au sesizat transporturi ilegale de masă lemnoasă. La sfârșitul săptămânii trecute, într-o singură zi, au fost efectuate 17 la nivel național, dintre care 8 au venit din Gorj. Avem nevoie de politici și de strategii care să scadă infracțiunile forestiere pentru a satisface nevoile cetățenilor și interesele naționale”, arată PLUS Gorj pe pagina de socializare.

Guvernul tehnocrat, aflat sub mandatul lui Dacian Cioloș, în calitate de premier, a lansat aplicația Inspectorul Pădurii, care permitea publicului accesul la informații legate de transporturile de materiale lemnoase pe drumurile publice prin care infracțiunile silvice au fost scăzute substanțial.

Reprezentanții PLUS susțin că tot în timpul guvernării Cioloș s-au realizat: urmărirea prin imagini satelitare a tăierilor pentru identificarea tăierilor ilegale vizibile prin acest instrument; dezvoltarea și îmbunătățirea sistemului SUMAL în vederea stopării tăierilor ilegale; la nivelul gărzilor forestiere s-a instituit obligativitatea verificării anuale a activității instituției, precum și evaluarea integrității personalului; a fost realizată structura primei baza de date cu proprietarii de pădure de la inițierea procesului de retrocedare a terenurilor forestiere. (A.A.)

Vizualizări: 1,957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: