Morega: CEO este la un pas de reorganizare judiciară

Complexul Energetic Oltenia este la un pas de reorganizare judiciară, spune Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analize şi Investigaţii Publice şi Politice. Fostul deputat este de părere că numai prin crearea mixului energetic, în care să fie inclus și CE Oltenia, acesta din urmă ar mai putea ieși la liman.

Compania energetică se află într-o situație critică, fiind nevoită să cumpere, până la finele lunii aprilie, cu bani grei și pe care nu îi are, certificate de carbon pentru emisiile pe care le generează termocentralele proprii. În caz contrar, va pierde autorizațiile de funcționare.

De altfel, Dan Ilie Morega a lansat un apel la guvernanți, dar și la parlamentarii de Gorj și liderii politici locali, în sensul de a susține înființarea mixului energetic. ”Fac acest apel, cu multă seriozitate și durere în suflet, la politrucii de la guvernare. Deja, Complexul Energetic Oltenia este la un pas de a intra în reorganizare judiciară, la un pas de a fi la nivelul CEH din Valea Jiului. Să lase miniciunile și să se ocupe mai cu seriozitate de problemele reale ale gorjenilor și nu de promisiuni neonorate și de demagogie. Realizarea mixului energetic este ultimul strigăt înainte de prăbușire”, a declarat Dan Ilie Morega.

Președintele Institutului de Analize şi Investigaţii Publice şi Politice spune că factorii de decizie din Gorj împreună cu sindicatele trebuie să pună presiune la nivel guvernamental pentru înființarea mixului energetic. ”Este singura entitate economică pe care o mai avem”, a explicat Dan Ilie Morega.

Vizualizări: 1,701

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: