Gorjenii care merg la Policlinică stau ore îşi şir pe la uşile cabinetelor

Sute de bolnavi se îngrămădesc zilnic pe holurile înguste şi neaerisite ale policlinicii din Tg-Jiu pentru a fi consultaţi de medicii care-şi desfăşoară activitatea aici. Majoritatea oamenilor sunt persoane în vârstă din mediul rural cu diferite probleme de sănătate care străbat zeci de kilometri pentru a ajunge la medicii de la Tg-Jiu, iar aici sunt nevoiţi să stea ore întregi aşteptând pe la uşi. Bolnavilor nu le rămâne decât să se înarmeze cu rădbare şi să spere că nu vor mai fi nevoiţi să revină.

Sute de gorjeni care au probleme de sătătate stau ore întregi pe la uşile cabinetelor din Ambulatoriul Spitalului Judeţean pentru a primi o consultaţie din partea medicilor specialişti. Cu toate că bonavii nu vin de plăcere, ci acuzând probleme grave de sănătate sunt lăsaţi să aştepte pe holurile policlinicii. Majoritatea gorjenilor care vin aici sunt oameni bătrâni şi simpli din mediul rural care îşi caută vindecare la suferinţele lor. După ce stăbat drum lung pentru a ajunge la Tg-Jiu ei sunt nevoiţi să stea ore întregi la uşa vreunui cabinet dacă vor să fie consultaţi. Mai toţi bolnavii s-au obişnuit deja cu sistemul sanitar din Gorj şi asteapă resemnaţi să fie băgaţi în seamă de medici.
"Nu este normal să stam aici, dar ce să facem dacă ăsta este sistemul. E un haos total dar nu avem ce face pentru că suntem bătrâni şi bolnavi şi trebuie să ne căutam sănătatea chiar dacă suntem nevoiţi să stăm pe aici pe la uşi, pe culoare şi să nu ne bage nimeni în seamă. Asta este situaţia”, spune unul dintre bătrâni. 
Conducerea policlinicii cunoaşte foarte bine acestă problemă care nu este de azi de ieri, însă nu poate face absolut nimic pentru a schimba situaţia. Mai mult decât atât Constantin Pălivan dă vina tot pe gorjeni pentru că sunt foarte mulţi bolnavi. Totodată el susţine că prioritate au pacienţii asiguraţi iar ceilalţi sunt pe listele suplimentare. Cazurile grave sunt de obicei trimise la Camera de Gardă sau la Unitatea de Primiri Urgenţe. „Foarte multă lume este bolnavă, si vine la policlinică, însă numai 28 de consultaţii sunt decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, restul trebuie să stea pe listele de aşteptare, iar urgenţele vor fi trimise în Camera de Gardă şi vor fi examinaţi, internaţi şi li se va da un tratament. Asta este situaţia. Aglomeraţia nu ţine de noi, ci de oamenii bolnavi.”
Bolnavilor din Gorj nu le rămâne decât să spere că starea lor de sănătate se va îmbunătăţi şi nu vor mai fi nevoiţi să ia drumul policlinicii, unde dacă vor să fie examinaţi de medici trebuie să aştepte ore întregi pe la uşile cabinetelor.


Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: