Gorjenii își pot vizita zilnic rudele internate în Spitalul Județean

Accesul aparținătorilor în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu va fi permis în fiecare zi a săptămânii, în intervalul orar 15:00 – 17:00, cu respectarea anumitor condiții.

Astfel, sunt permise vizitele unui membru al familiei/aparținătorul legal al pacientului în fiecare zi, în intervalul orar 15:00 – 17:00, iar timpul maximum alocat vizitei va fi de 10 minute. 

De asemenea, vizitatorii vor primi echipament standard de protecție (mască de protecție, halat și botoși de unică foloință); trebuie să respecte măsurile de igienă obligatorii pentru prevenirea apariției și transmiterii infecțiilor associate activității medicale (dezinfectarea mâinilor îniante și după terminarea vizitei). Este interzis vizitatorilor să deranjeze sub orice formă ceilalți bolnavi, să se așeze pe paturile bolnavilor sau să intervină în modificarea poziției paturilor. 

Pe durata programului de vizitare, personalul medical poate solicita membrului familiei/aparţinătorului legal să întrerupă vizita și să părăsească incinta spitalului, în situații de urgență medicală, precum și în cazul în care conduita lor este necorespunzătoare sau prejudiciază efectuarea de manevre și îngrijiri medicale. La nivelul Secțiilor Pediatrie, Neonatologie și Compartimentului Chirurgie și Ortopedie Pediatrică se va permite accesul vizitatorilor doar în cazul în care copilul internat este neînsoțit, au anunțat reprezentanții unității medicale. 

Vizitarea pacienților critici COVID și Non-COVID, internați în secțiile ATI se va face zilnic, dar numai în baza unei cereri scrise. 

Vizualizări: 1,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: