Gorjenii, neinteresaţi de Măsura 221

“Prima împădurire a terenurilor agricole” nu prezintă interes pentru gorjeni întrucât până în momentul de faţă la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Gorj nu a fost depus nici un proiect pentru accesarea Măsurii 221.

“Proiectele se mai pot depune până la data de 30 septembrie. Implementarea acestei măsuri de finanţare are ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de mediu în spaţiul rural, prin folosirea şi gospodărirea durabilă a terenurilor agricole. Poate fi împădurit orice teren agricol, cu excepţia pajiştilor permanente neafectate de procese de degradare a solului. Pentru această sesiune, la nivel naţional, a fost alocată suma de 50 milioane de euro”, a declarat Cosmin Mazilu, directorul OJPDRP Gorj. Solicitanţii Măsurii 221 pot fi persoanele fizice, inclusiv persoanele fizice autorizate, persoanele juridice, grupurile sau asociaţiile de persoane fizice sau juridice, precum şi autorităţile publice locale deţinătoare de teren agricol. Suprafaţa agricolă propusă pentru împădurire trebuie să fie de minimum 0,5 ha.

Prima condiţie pe care trebuie să o respecte solicitantul este să facă dovada deţinerii terenului agricol eligibil pentru împădurire. “Proiectele pentru accesarea Măsurii 221 se fac decât de către firme agreate, menţionate pe site. Înainte de a fi depus la OJPDRP Gorj, proiectul trebuie avizat de către Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV) Vâlcea”, a precizat Cosmin Mazilu.

FONDURI

Pentru înfiinţarea plantaţiilor forestiere se pot obţine între 1560- 1900 de euro/hectar, în funcţie de zona geografică în care se înfiinţează plantaţia.Prima anuală pentru întreţinere este, de asemenea, diferită în funcţie de zonele geografice. De exemplu, în zona de câmpie, plata va fi de 1.336 de euro, eşalonată pe cinci ani, în zona de deal de 1.155 euro, iar la munte doar 826 euro.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: